Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag op lijstje beste trainers die Europa nog niet kent

Erik ten Hag heeft nog heel wat harten van Ajaxsupporters te winnen, zullen we maar zeggen. Dat is een understatement van jewelste. Toch staat Ten Hag er nog altijd goed op. Zijn naam prijkt op een lijstje van de tien beste trainers die Europa nog niet kent.

13 april 2018 - 10:59
UsershyraDesktopajax_dataimages6c848cc0ef1e546057cbfe8dc9078ed8_normal
Je hebt er niets aan, maar je kunt maar beter wel op zo'n lijstje staan. © Pro Shots

Ten Hag nam het roer bij Ajax in de winterstop over van Marcel Keizer, die om wazige redenen werd bedankt voor bewezen diensten. Er werd verwacht dat Ajax onder leiding van Ten Hag snel een stap voorwaarts zou maken, maar dat valt een beetje tegen.

Althans, het is een beetje dubbel. Goede wedstrijden worden afgewisseld met slechte wedstrijden en de defensieve zekerheid is weliswaar terug, maar het afwisselende aanvalsspel laat nog wel eens te wensen over.

Desondanks prijkt de naam van Ten Hag op een prestigieus lijstje, dat niet voor het eerst is samengesteld door FourFourTwo. Het Britse tijdschrift voor de voetbalsupporter die zich ook liefhebber noemt, maakte een toptien van de meest veelbelovende Europese trainers.

“Het is alleen maar logisch dat Ten Hag in december 2017 werd aangesteld door Ajax. De 48-jarige trainer is momenteel de meest originele en onorthodoxe Nederlandse trainer. Zijn ideeën vormen een mix van verschillende filosofieën,” staat in het juryrapport.

We lezen uiteraard over de reis die Ten Hag als trainer aflegde – assistent bij PSV, op eigen benen bij Go Ahead Eagles en vervolgens de reserves van Bayern München – waarna FourFourTwo afsluit met de volgende woorden:

“Bij zijn terugkeer naar Nederland, in 2015, voerde hij diverse ideeën van Pep Guardiola door bij FC Utrecht, de club die twee geweldige jaren beleefde en de bekerfinale bereikte Even bescheiden als charismatisch, is hij bij Ajax positief begonnen. Er wordt nog een heleboel van Ten Hag verwacht.”

Andere relatief bekende trainers op de lijst zijn mannen als Domenico Tedesco (Schalke 04), Pablo Machin (Girona), Florian Kohfeldt (Werder Bremen) en Ivan Leko (Club Brugge).

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >