Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz op plek tien van lijstje beste trainers ter wereld

We zijn eraan gewend dat jonge talenten van Ajax terug zijn te vinden op lijstjes. Maar trainers? Dat is nieuw voor ons. Al kun je in feite stellen dat de trainer niet meer aan de club is verbonden. Het gaat namelijk om Peter Bosz.

23 juni 2017 - 10:32
UsershyraDesktopajax_dataimages60d264afc79ff2b31b2ec22a5a310354_normal
Bosz en Ziyech waren overtuigd van elkaars kwaliteiten. © Pro Shots

Bosz heeft in zijn ene seizoen als oefenmeester van Ajax grote indruk gemaakt. Het leverde helaas geen prijzen op, maar wel een plekje in de finale van de Europa League. Bosz liet Ajax voetballen zoals we dat bij Ajax gewend zijn. Of bijna waren vergeten?

Het Britse tijdschrift FourFourTwo heeft een lijstje gemaakt van de vijftig beste trainers ter wereld. Bosz staat erop. Op plek tien, zoals je ongetwijfeld al had begrepen. Giovanni van Bronckhorst vinden we terug op plek 29, Phillip Cocu is 41ste.

“Het jonge Ajax van Bosz maakte grote indruk in Europa, wat Bosz als discipel van Johan Cruijff een baan opleverde bij Borussia Dortmund,” motiveert FourFourTwo de hoge klassering van Bosz. “Bosz heeft de supporters in staat gesteld om zichzelf opnieuw te identificeren met hun legendarische club.”

Ook de hele situatie bij Ajax wordt vrij accuraat uitgelegd. Van buiten lijkt het allemaal vrij logisch dat Bosz alweer weg is bij Ajax. Wie er dichter bovenop zit, weet dat er veel en veel meer aan de hand was. Het blijft uiteraard niet onvermeld dat Bosz groot aanhanger is van de Cruijff-filosofie.

We zijn benieuwd of Marcel Keizer een mooie klassering weet te noteren als er in 2018 opnieuw zo’n lijstje wordt gemaakt.

Check hier het volledige dossier van de beste trainers ter wereld. De topvijf moet nog worden onthuld.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >