Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag kijkt terug op eerste honderd dagen Ajax

De eerste honderd dagen van iemand in een leidinggevende functie worden vaak als cruciaal gezien. Erik ten Hag staat deze woensdag precies zoveel dagen aan het roer bij Ajax. Ten Hag kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste periode.

11 april 2018 - 09:51
UsershyraDesktopajax_dataimages2e04aed55c7d5e4816e319a471655ece_normal
Ten Hag wordt gelukkig van de voetbalsfeer bij Ajax. © Ajax Images

“Ajax is wat mij betreft de meest fascinerende club van Nederland,” vertelt de coach op Ajax’ website. “Er is altijd reuring. Dat heeft denk ik te maken met de Amsterdamse cultuur en mentaliteit. Amsterdammers houden van mooi, elegant en stijlvol. Daarnaast zijn ze direct en nemen alleen genoegen met het beste. Bij Amsterdammers weet je waar je aan toe bent en ik kan mij daar wel in vinden.”

Hoewel honderd dagen natuurlijk echt te kort zijn om een coach goed op te beoordelen, is zo’n periode voor een leidinggevende persoon belangrijk om duidelijk te maken wat de strategie is. Welke kant het op moet en welk beeld je hebt van de toekomst en wat je daarin van iedereen verwacht. Zijn er acute zaken die je gelijk aanpakt of niet?

Voor Ten Hag zal het niet makkelijk zijn geweest om halverwege in te stappen en een echte beoordeling kun je pas vanaf komend seizoen gaan maken. Ten Hag geniet echter volop in Amsterdam. “Als ik de voetbalsfeer hier proef, word ik spontaan gelukkig. Hoe alles hier tot in de puntjes is geregeld, dat de beste voorzieningen voor handen zijn. Maar wat ik het allermooiste vind, zijn de mensen hier. Iedereen is enorm met elkaar en de club begaan.”

Dat het trainerschap bij Ajax een druk bestaan is, steekt Ten Hag niet onder stoelen of banken. Op de vraag of hij zijn werk mee naar huis neemt antwoordt hij: “Ja, natuurlijk. Ik ben 24 uur per dag trainer van Ajax. Elke dag weer. Bovendien stopt de ontwikkeling van een team niet als je naar huis gaat.”

Teleurstellingen kende de Tukker inmiddels ook, vooral bij puntverlies. “Daar rouw ik doorgaans 24 uur om. Dan kan ik flink chagrijnig zijn. Als ik thuis kom, probeer ik het zo goed mogelijk van mij af te zetten. Dat doe ik voor mijn gezin. Zij kunnen er natuurlijk niks aan doen. Het gebeurt weleens dat ik thuis nog steeds in de wedstrijd zit. Dat is niet de bedoeling, maar weet je, ik ben ook maar een mens.”

Even los komen van de dagelijkse hectiek is voor de oefenmeester dus best lastig, maar hij weet dat ontspanning soms echt even nodig is. “Ik wandel graag met de hond, ik mag graag golfen of een eind fietsen. Ik wil nog een fietstocht maken door Amsterdam, langs de grachten.”

Over zijn eigen doelen is Ten Hag overigens duidelijk: “We willen een team bouwen dat niet voor titels gaat, maar titels wint.” Prima teksten. We houden het in de gaten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >