Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag maakt zijn ploeg compliment na turbulente dagen

Erik ten Hag kon uiteindelijk wel leven met de 4-1-zege op VVV Venlo. Helemaal na de turbulente dagen na de nederlaag in Eindhoven. Enige minpunt: het uitvallen van aanvoerder Joël Veltman met een ogenschijnlijk zware knieblessure.

20 april 2018 - 00:44
UsershyraDesktopajax_dataimagesb35f81ae84c4ed29bdb8c9bd9ab7fb0b_normal
Ten Hag kan best leven met de score die Ajax neerzette tegen VVV. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

VVV-trainer Maurice Steijn hoopte heel even op een stuntje in de Johan Cruijff Arena, maar erkende uiteindelijk dat zijn ploeg niet mocht mopperen dat Ajax de score beperkte tot vier treffers. “Ik moet de ploeg een compliment maken na alles wat er de afgelopen dagen is gebeurd,” reageerde Erik ten Hag op de verdiende zege op de Venlonaren.

De oefenmeester stuurde vanaf het eerste fluitsignaal een uiterst offensieve 3-4-3-formatie het veld op. “We begonnen goed en forceerden snel een strafschop. We stonden heel offensief, speelden in een hoog beltempo en zette de tegenstander meteen onder druk om zo tot kansen te komen,” analyseerde Ten Hag.

Vanaf de zijlijn zag de trainer dat het spel wel inzakte. “Op een gegeven moment speelden we stroperig en moeizaam na de gemiste strafschop. Vaak zie je dan dat de eerste de beste kans aan de andere kant meteen binnen valt. Al was dit eigenlijk niet eens een kans.”

Dankzij twee treffers van David Neres stelde Ajax nog voor rust orde op zaken. Die vijf minuten moesten de rode draad vormen voor het basisniveau van de tweede helft. “Twee middenvelders voor de laatste linie die in de rug van de aanvallers komen, drie verdedigers die ook offensief meedoen. Dan kan het niet uitblijven dat er kansen gaan ontstaan. Het werd 4-1, maar had meer kunnen zijn. We hebben weer twee keer het houtwerk getroffen, maar 4-1 is uiteindelijk prima.”

Over het uitvallen van Joël Veltman kon Ten Hag niets zinnigs zeggen. “Nee, het gebeurde aan de overkant. Hij had pijn toen hij van het veld afkwam. Maar wat er precies gebeurde kon ik niet zien vanaf mijn positie. We zullen vrijdag onderzoek moeten doen om de precieze aard en ernst van het letsel vast te stellen,” sloot hij af tegenover Ajax Life.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >