Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag en verslaggevers bezorgen elkaar kromme tenen

Het persmoment met Erik ten Hag verliep donderdag niet raar, maar wel heel bijzonder. De trainer zorgde voor verbaasde blikken bij diverse verslaggevers die op hun beurt weer twijfelden aan de zienswijze van de trainer. Zelden heerste zo veel onbegrip.

05 april 2018 - 16:02
UsershyraDesktopajax_dataimagesf1eead023948406d79abfb5fac0c9543_normal
Er heerste veel onbegrip tijdens het persmoment voor Ajax - Heracles. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Ajax kreeg vorige week de wind van voren door geen persmoment uit te schrijven, maar slechts voorbeschouwende quotes te delen. Een week later stapte de aanwezige pers met meer vraagtekens uit het perszaaltje dan dat er verzonnen vragen mee naar binnen gingen.

Ten Hag werd door de diverse vaste Ajaxvolgers gevraagd naar de slechte eerste helft tegen FC Groningen. Het spel van de ploeg was niet om aan te gluren, maar de trainer stelde niet te zijn geschrokken. Zelfs niet toen hij de beelden terugkeek.

“Ik ben niet alsnog geschrokken. Ik ben wel kritisch, maar niet geschrokken. Ik weet waar de oorzaak ligt. Dit is niet de standaard die we willen, maar wat goed is: we bleven in de wedstrijd. Iedere ploeg heeft het wel eens moeilijk, zelfs Manchester City.”

De trainer vraagt daarna aan de verslaggever van De Telegraaf of hij de beelden ook heeft gezien. Sterker nog, die was in het stadion. Maar heeft hij de wedstrijd nogmaals bekeken? “Je hebt de beelden dus niet teruggekeken, dat dacht ik al,” aldus de trainer.

Zo ging het nog wel even door. Over al dan niet het nodige geluk waarmee Ajax overeind bleef, over de wel of niet terechte strafschop voor Groningen en of de bal op of misschien een beetje voor de penaltystip lag. Het leidde zelfs tot de tegenvraag: wordt hier een spel gespeeld ter bescherming van de ploeg?

“Ik zeg toch: ik ben niet tevreden en spreek de ploeg er scherp en kritisch op aan, wat er allemaal fout ging,” bijt de trainer van zich af. Ten Hag verbaast zich daarna over de vervolgvragen – over een weggevallen spanningsveld door het spelen van interlands – en de journalisten verbazen zich over de vervolgantwoorden die omvatten dat er interlands zijn gespeeld.

Nader tot elkaar kwamen beide partijen niet, ook niet als het gaat over de complimenten die Ten Hag zichzelf uitdeelde voor het in de ploeg brengen van Siem de Jong, wat goed uitpakte. Groningen stichtte geen gevaar meer, Ajax begon beter te voetballen. Dat kun je nagaan in onze analyse.

Puntje voor Ten Hag, maar er heerste wat verbazing over zijn terugblik op de wissel. De verdediging luidde als volgt: “Er wordt naar gevraagd, er wordt mij gezegd: rare wissel. Ik vond het een heel logische wissel, die effect had. Er wordt mij toch naar gevraagd? Of het op een neutrale manier had gekund? Dat heb ik gezegd, ook al denk jij iets anders, dat heb ik gezegd.”

Zijn er nog vragen over Ajax - Heracles?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >