Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Soap... Kluivert geeft geen 'valse hoop' over langer verblijf

Als we ergens dit seizoen een beetje moe van worden, dan is het wel de discussie rond het contract van Justin Kluivert. Dat moet namelijk verlengd worden. En dat weten we al het hele seizoen. Dit is nog altijd niet gebeurd. En de vraag is of het nog wel gaat gebeuren.

26 april 2018 - 20:26
UsershyraDesktopajax_dataimages4c930e6ee6e1a0ca1eda7a151ddfbd9d_normal
Kluivert toont soms leuke dingen, maar hij is een talent. Meer niet. © Pro Shots

Erik ten Hag baarde tijdens het persmoment opzien door binnen twee zinnen iets heel anders te beweren, namelijk dat hij wel en niet rekent op een krabbel van Kluivert onder een nieuwe verbintenis. Dit zou betekenen dat Ajax er rekening mee houdt dat...

Nou ja, eigenlijk hebben we geen idee waar Ajax precies rekening mee houdt. Simpelweg omdat we nog altijd niet weten waar we aan toe zijn met de achttienjarige linksvoor, die soms een wedstrijdje leuk voetbalt maar in een topduel nog weinig tot niets heeft laten zien.

Het toeval wil dat Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Kluivert, eerder deze week op De Toekomst was en een NOS-verslaggever stuurde zelfs een tweet waarin Raiola werd geciteerd met enkele geruststellende woorden, maar van het vraaggesprek van Kluivert zelf bij Fox Sports worden we niet echt vrolijk.

“Ik weet niet of Mino op bezoek was om over mij te praten, ik heb hem nog niet gesproken. Ik hoor het wel,” stelt Kluivert. “Wie wil er niet bij Ajax spelen? Maar je moet natuurlijk ook kijken wat er anders is,  je kunt niet alles zomaar dichtgooien. We spelen nog twee wedstrijden, daarna heb ik alle tijd om iets te doen. En dan kijken we wel.”

Tijd voor wat concretere woorden, zo vindt ook de verslaggeefster. Maar die blijven wederom uit. “Ik ga niet zeggen hoe groot de kans is dat ik volgend seizoen bij Ajax speel. Ik ga mensen geen valse hoop geven. We zullen zien.”

Het huidige contract van Kluivert loopt dus tot medio 2019. Dit betekent dat Ajax voor de keuze kan komen te staan om de jonge aanvaller op de bank te zetten. Als dat laatste gebeurt, zien we het niet snel meer gebeuren dat Kluivert na een doelpunt het Ajaxlogo zoent...

Een stevige zoenpartij met een aantrekkelijke flirt behoort ongetwijfeld wel tot de mogelijkheden als wordt overgegaan tot een transfer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >