Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Siem vindt zichzelf niet te oud en hoopt op verbetering

Geloof het of niet, maar Siem de Jong is zelf nog altijd niet toe aan de derde ster. Hij vierde vrij recent zijn 29ste verjaardag. Toch vinden sommigen hem al oud. Siem zelf blijkt het oneens met die suggestie en hoopt volgend seizoen op verbetering.

12 april 2018 - 10:21
UsershyraDesktopajax_dataimagesce5718b92f3ea4ab8a97911c56fda8b0_normal
Siem vraagt zich af of hij er meer aan had kunnen doen... © De Brouwer

Het is zo gemakkelijk nog niet om terug te keren naar je oude club. Succesverhalen zijn zeldzaam, zo weten we allemaal. Het verhaal van Siem kunnen we nog niet omschrijven als een succes en hij ziet zichzelf ook genoodzaakt dit te erkennen.

“Ik heb wel wat kansen gehad, maar het is niet geworden wat ik ervan had gehoopt,” aldus Siem tegenover De Telegraaf. “De vroege uitschakelingen in Europa en het KNVB-bekertoernooi waren ook in mijn nadeel.”

Overigens hielp de invalbeurt van Siem in het bewuste bekertreffen met FC Twente niet mee, zoals we allemaal nog wel weten. En ook zijn recente optredens in de spits waren niet best. Prompt verloor Ajax vijf punten en alle hoop op de landstitel.

Alles bij elkaar kwam Siem al tot twintig optredens dit seizoen, maar zestien keer kwam hij als invaller tussen de lijnen. “Het is vooral het gebrek aan het ritme van wedstrijden spelen. Als je veel speelt, gaat het je gemakkelijker af. Natuurlijk kijk ik ook naar mezelf. Misschien had ik er meer aan moeten doen.”

Het is jammer dat Siem niet vertelt wat hij er meer aan had kunnen doen, want dit maakt ons best wel nieuwsgierig. Hoe fit is hij nu precies, kan hij de stevige knik in zijn loopbaan nog ongedaan maken, blijkt de klaplong achteraf het kantelpunt?

Hopelijk kunnen we spreken over Siems wederopstanding, want hij heeft nog twee jaar te gaan bij Ajax. “Er zijn meer spelers die na een minder seizoen de pannen van het dak speelden. Kijk naar Luuk... Daarom leg ik me niet bij mijn reserverol neer. Als je dat doet, is het over. Ik zal alles blijven geven.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >