Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne houdt hoop, waarschijnlijk tegen beter weten in

Het seizoen duurt voor Ajax nog vier wedstrijden en tijdens een van die speelronden wordt PSV kampioen. Dat kan bijna niet anders. Lasse Schöne houdt stiekem nog wel een beetje hoop, tegen beter weten in, en die hoop wordt ook met de week minder.

09 april 2018 - 11:01
UsershyraDesktopajax_dataimagesadc85089d031e9d0c883ab19b6a86b2d_normal
Ajax gaat in Eindhoven op voor uitstel van executie, lijkt het. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De inhaalrace van PSV op bezoek bij AZ, het werd alsnog 2-3, zorgde voor gemopper in huize-Schöne, maar er vlogen geen vazen door de woonkamer. “Ik was er zaterdag goed ziek van, maar ik had kinderen bij me en denk dat ik dit standaard ga doen om mezelf in bedwang te houden,” deelt de Deen met Ajax Life.

“Ik heb het eerste en laatste kwartier van AZ - PSV gezien. Tussendoor kreeg ik wel het nodige mee en er gebeurde van alles op onze groepsapp, maar daar bemoei ik me niet zo mee. Ik weet hoe PSV is en 2-0 is geen veilige voorsprong.”

Als gevolg van dit alles stond er voor Ajax een wedstrijd zonder ziel op het programma, tegen Heracles. Je merkte het aan alles. Er was geen sfeer, geen geloof, geen hoop, totaal niets. “Het was niet moeilijk om te voetballen, er moest gewoon gewonnen worden,” stelt Schöne. “Het was natuurlijk wel iets leuker geweest als PSV punten had verspeeld.”

Dat deed PSV niet en dus krijgt het de kans om zondag in eigen huis kampioen te worden tegen Ajax. De koploper heeft een overwinning nodig, Ajax kan op zijn beurt het gat naar vier punten terugbrengen. Er zijn dan nog drie wedstrijden te spelen, waarvan PSV er twee niet mag winnen.

“Het wordt een mooie wedstrijd om te spelen en we moeten zorgen dat PSV tegen ons geen kampioen wordt. Dan krijgen ze nog een paar moeilijke weken, daar moeten we op hopen. We moeten alles op alles zetten dat PSV tegen ons geen kampioen wordt. Het is een erekwestie.”

Het is waarschijnlijk ijdele hoop, maar er brandt nog een vuurtje bij Schöne. “Ik hoop natuurlijk dat we op vier punten komen. Dan krijgt PSV met Roda JC en ADO Den Haag twee lastige uitduels en moet je hopen, meer kun je niet doen. We hebben deze situatie aan onszelf te wijten. Maar PSV weet wat het is om zulke duels te spelen en zal er op en top klaar voor zijn. Het wordt cruciaal en wij willen gewoon winnen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >