Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reiziger ziet zelfs voordeel van overspelen Jong Ajax - NEC

Michael Reiziger baalt een beetje van het feit dat de topper tegen NEC moet worden overgespeeld. Maar het is niet alleen maar kommer en kwel. De trainer ziet ook een pluspunt, een belangrijk pluspunt zelfs. Het is een mooie leerervaring voor de talenten.

10 april 2018 - 11:01
UsershyraDesktopajax_dataimages7434d90ad6c0cf58a7dc055a4cd30521_normal
Wat Reiziger betreft valt er voor NEC niets te halen in Amsterdam... © Pro Shots

Jong Ajax won vrijdag nog met 2-0 van de ploeg uit Nijmegen, maar er ontstond al voor de aftrap ophef over het meespelen van Teun Bijleveld. Velen dachten dat Bijleveld was geschorst vanwege het krijgen van een vijfde gele kaart, maar de KNVB gaf groen licht.

Het licht bleek onterecht op groen te staan en ook al gaf de KNVB zijn fout toe, het duel wordt spoedig opnieuw afgewerkt. Dat is balen, omdat Jong Ajax de topper won en zijn drie punten opnieuw moet zien te verdienen.

“Het is jammer, maar los daarvan: het is een mooie wedstrijd. Het is voor onze groep een mooie wedstrijd om te spelen. Er zal dit keer wat meer spanning bij komen en dat maakt het nog aantrekkelijker,” stelt Reiziger tegenover Fox Sports.

“Wat ik ervan vind dat NEC tot het uiterste is gegaan? Dat is hun goed recht. Sportief heb ik een andere mening, want ik denk dat wij terecht hebben gewonnen en een wedstrijd is niet afhankelijk van één speler, maar bestuurlijk is dit het goed recht van NEC.”

Reiziger legt ook nog maar eens uit dat Jong Ajax contact zocht met de KNVB en diverse keren kreeg bevestigd dat Bijleveld mocht spelen. De KNVB op zijn beurt spreekt van een onacceptabele fout waar geen excuses voor zijn en hoewel Jong Ajax dus niets fout deed, bestaat wel de kans dat het slachtoffer wordt.

De wedstrijd tegen NEC moet opnieuw worden gewonnen om schadeloos te blijven. Met de motivatie zit het alvast goed. “We gaan de wedstrijd weer in en waarschijnlijk met een ander gevoel dan we deden, dat zal NEC ook wel merken. Je hoeft ons niet te motiveren. Het steekt wel, er komt een warm welkom.”

Reiziger spreekt na de winst op FC Den Bosch (2-5) overigens grote woorden, die we eigenlijk niet van de trainer zijn gewend. Hij is over het algemeen de bescheidenheid zelve, maar de resultaten van maandag doen hem vermoeden dat er toch nog een klein kampioensfeestje kan worden gevierd in het Amsterdamse.

“Fortuna Sittard speelde gelijk en dus hebben we alles nu in eigen handen. We gaan het ook niet meer weggeven. We willen het waarmaken en de bedoeling is dat we dit niet meer gaan verspelen. Dit geeft niet alleen moed, je bent koploper omdat je het goed doet, maar nu gaat het erom en wordt het spannend.”

Jong Ajax treedt tijdens drie van zijn vier laatste wedstrijden trouwens aan voor eigen publiek.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >