Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ongeslagen Europese recordreeks Ajax voorlopig weer veilig

Goed nieuws, het record van Ajax van 21 Europese ongeslagen wedstrijden op rij is voorlopig weer veilig! Red Bull Salzburg sloop dit seizoen steeds dichterbij, maar ging donderdag met 4-2 onderuit tegen Lazio Roma en vormt daarmee geen gevaar meer.

05 april 2018 - 22:58
UsershyraDesktopajax_dataimages74288f0e91c5efa965166c3b7ccb4082_normal
Terugdenken aan het tweeluik met Red Bull doet nog altijd pijn... © Pro Shots

De Oostenrijkers gingen in Rome tijdens het heenduel in de kwartfinales van de Europa League op voor hun twintigste wedstrijd op rij zonder nederlaag, maar dit bleek te veel gevraagd. Het lukte tweemaal een achterstand ongedaan te maken, een derde keer echter niet en het eindigde in 4-2.

Het record van 21 Europese wedstrijden zonder nederlaag dateert van het gouden Ajax halverwege de jaren negentig. Trainer Louis van Gaal zag zijn ploeg tussen september 1994 en april 1996 ongeslagen blijven, met als ultieme hoogtepunt het winnen van de Champions League.

Het zou een beetje zonde zijn als Red Bull Salzburg zo'n mooi record uit de boeken zou voetballen. Niet alleen omdat we niet zo vrolijk worden van het idee dat de club van het energiedrankje het record verbetert, maar ook omdat het in de voorronde van de Champions League op basis van uitgoals werd geëlimineerd.

De negentien ongeslagen duels van Red Bull Salzburg zijn wel goed voor een tweede plaats, maar dat is iedereen over een tijdje weer vergeten... 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >