Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Namen Magallán en Jensen vallen weer bij Ajax

Marc Overmars stelde voorafgaand aan het thuisduel met VVV-Venlo dat hij al uitkijkt naar volgend seizoen en vooral dat hij er vertrouwen in heeft dat hij de A-selectie dan op orde heeft. Beweging is er genoeg in Amsterdam.

25 april 2018 - 10:30
UsershyraDesktopajax_dataimagesa172aa9c910097ca278c0b24cd0987f1_normal
Overmars heeft een zware klus te klaren. © Pro Shots

De selectie tijdig op orde krijgen is nog een helse klus die niet te onderschatten valt. De tweede plek waar Ajax op afstevent, geeft recht op de tweede voorronde van de Champions League en de eerste officiële duels die Ajax dan moet afwerken staan al voor 24, 25 of 26 juli op het programma.

Bedenk daarbij dat Hakim Ziyech, Nick Viergever, Andre Onana en Amin Younes Ajax waarschijnlijk verlaten en dat Nico Tagliafico, Lasse Schöne en Kasper Dolberg uitkomen op het WK in Rusland en mogelijk niet op tijd terug zijn. Joël Veltman mist de voorbereiding op het nieuwe seizoen sowieso, gezien zijn kniekwetsuur. Bovendien valt niet uit te sluiten dat er nog flink getrokken gaat worden aan talenten als Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Justin Kluivert. Laatstgenoemde heeft nog altijd zijn contract niet verlengd.

Ajax legde eerder al twee talentvolle spelers vast. Centrale verdediger Perr Schuurs komt over van Fortuna Sittard en aanvaller Hassane Bandé werd overgenomen van het inmiddels gedegradeerde KV Mechelen. Je kunt je echter afvragen of je direct wonderen mag verwachten van dit duo. In dat kader is het positief dat Bandé inmiddels meetraint en zo vast kan wennen aan zijn toekomstige ploeggenoten en de manier van spelen.

Het worden hoe dan ook spannende weken in Amsterdam. Volgens Voetbal International is de komst van Boca Juniors-verdediger Lisandro Magallán (24) weer een stapje dichterbij. De naam van de Argentijn valt al geruime tijd bij Ajax en de fysiek sterke centrale verdediger staat er goed op bij Overmars. Argentijnse media melden zelfs dat een delegatie van Ajax is vertrokken naar Buenos Aires om de transfer af te ronden.

Ook bij FC Nordsjaelland weten ze dat Ajax achter een van hun spelers aan zit. De naam van de Deense middenvelder Mathias Jensen (22) valt al regelmatig in Amsterdam en zou al regelmatig zijn bekeken door John Steen Olsen, de scout die onder meer een hand had in het aantrekken van onder anderen Zlatan, Lucas Andersen, Jesper Grønkjær, Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Viktor Fischer.

De komende periode wordt voor Ajax en Overmars uitermate spannend. Welke versterkingen weet de directeur spelersbeleid binnen te slepen en hoe houdt hij ondertussen clubs van het lijf die hengelen naar de handtekeningen van de huidige Ajacieden?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >