Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Langeler stelt dat Jong PSV geen kampioen wil worden

Twee van de drie grootste schalen lijken naar PSV te gaan. Het eerste elftal is kampioen en Onder 19 nam de koppositie zaterdag over van Ajax. Jong Ajax ligt wel op titelkoers, maar nu stelt Art Langeler dat Jong PSV geen kampioen wil worden. Ligt het zo simpel?

24 april 2018 - 11:14
UsershyraDesktopajax_dataimages44ea595a761a7111ad3efae6e2aad08a_normal
Jong Ajax ging recent nog met 0-3 onderuit tegen Jong PSV. © Pro Shots

Het is geen hogere wiskunde meer om te stellen dat de toevoeging van beloftenteams de Jupiler League nogal op zijn kop heeft gezet. En nu staat Jong Ajax ook nog eens op matchpoint. Winnen van MVV en het kampioenschap is een feit.

De recente ontwikkelingen zijn voor opleider Langeler – dat deed hij voorheen bij PSV en nu bij de KNVB – reden om zijn visie te geven. “Wij waren bij PSV enorm voorstander van spelen in de Jupiler League – en nog steeds – maar we zagen een paar jaar terug al aankomen dat we wel eens kampioen konden worden. Of Ajax,” zo stelt hij bij RTV Oost.

“We hebben bij PSV zelfs beleid gemaakt dat we dat niet wilden,” vervolgt Langerer, die stelt dat het draait om leren en niet om kampioen worden. “Het gaat om de leerschool die jonge jongens krijgen. Die moeten in een wedstrijd af en toe vreselijk op de kloten krijgen.”

Dat dit niet altijd meer het geval is, komt volgens Langeler ook door de kwaliteitsarmoe die heerst in de Jupiler League. “De rest van de teams krijgt het niet voor elkaar om een team in de benen te helpen, met alle leeftijden die ze mogen gebruiken, dat goede weerstand kan bieden. Ik vind dat daar ook wel iets verwijtbaars ligt.”

Overigens is het totaal niet zo dat bij Jong Ajax winnen voor opleiden gaat. De ploeg bestaat over het algemeen uit een mix van eerstejaars profs, aangevuld met A-junioren en soms wat wissels van het eerste elftal.

Ook Jong Ajax ging dit seizoen onderuit met cijfers als 3-0, 4-1 en 5-0. Daar komt nog bij dat de Jong Ajacieden slechts 76 punten verzamelden. Dit staat gelijk aan iets meer dan twee punten per wedstrijd en normaal gesproken is dit nooit genoeg om kampioen te worden.

Als Jong Ajax erin slaagt om kampioen te worden, mag het vooral NEC dankbaar zijn. De Nijmegenaren gingen de winterstop in als koploper, maar een trainerswissel pakte compleet verkeerd uit en daarna werden bij de vleet punten gemorst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >