Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kishna bij Andy in de auto: 'Was graag bij Ajax gebleven'

Andy van der Meyde pikt regelmatig voetballers op voor een ritje bij hem in de auto. Deze keer stapte voormalig Ajacied Ricardo Kishna in Andy’s bolide. In een openhartig gesprek met Andy, laat Kishna wat los over zijn Ajaxperiode en moeizame relatie met Frank de Boer.

25 april 2018 - 15:34

Kishna vertrok in de zomer van 2015 en zocht zijn heil in Rome bij Lazio. Met Mino Raiola als zaakwaarnemer, wordt al snel geroepen dat Kishna te vroeg naar het buitenland is verhuisd. Of hij er zelf ook zo over denkt? “Ja, ik vertrok te vroeg bij Ajax,” aldus de behendige aanvaller tegenover Van der Meyde.

“Maar ik heb er geen spijt van,” vervolgt Kishna. “De situatie was er gewoon niet naar om langer te blijven, ook al had ik dat graag gewild. Ik had het naar mijn zin en het was een leuk team.”

Dan haakt Andy slim in: “Ook een leuke trainer?” De twee beginnen te lachen, maar daarna volgt toch een serieus antwoord. “Frank was eigenlijk op zich prima, maar er is veel gebeurd.”

Volgens de ex-Ajacied hadden de twee veel ruzies, voornamelijk over kleine dingen. “Hij zei op de training dat ik niet veel deed. Als we een partijtje speelden en ik scoorde vier keer, dan deed ik nog te weinig.”

Kishna is De Boer ondanks een moeizame relatie dankbaar. “Ik heb ook veel aan hem te danken. Hij haalde me bij het eerste elftal en liet mij debuteren. Als ik hem nu tegenkom geef ik hem een knuffel en vraag ik hoe het met hem gaat.”

Kishna staat nog steeds onder contract bij Lazio, maar is dit seizoen uitgeleend aan ADO Den Haag, waar hij in de jeugd ook al speelde. Speeltijd zit er voor hem alleen niet in. Eerder dit jaar scheurde hij immers, uitgerekend tegen Ajax, zijn kruisband af. Het was niet de eerste keer dat Kishna werd getroffen door een zware knieblessure.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >