Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax opnieuw tegen NEC wegens 'vergeten' schorsing

Dit is wel een klein beetje heel erg raar. Jong Ajax moet zijn gewonnen wedstrijd (2-0) tegen NEC overspelen. Teun Bijleveld had vanwege vijf gele kaarten niet op het veld mogen staan en hoewel de fout in Zeist ligt, laat de KNVB de wedstrijd overspelen.

08 april 2018 - 20:44
UsershyraDesktopajax_dataimages0faa30cb57ef46eb2a23a2342618859e_normal
Niet Bijleveld, niet Ajax, maar de KNVB treft blaam... © Pro Shots

Bijleveld ontving tijdens FC Dordrecht - Jong Ajax (2-3) zijn vijfde gele kaart, maar er volgde vanuit de KNVB geen bericht dat hij ook daadwerkelijk was geschorst. Ook Ajax stond raar te kijken, deed navraag en hoorde dat de middenvelder mocht spelen.

Tijdens de wedstrijd van vrijdag stonden er wel meer mensen raar te kijken en dat was voor de KNVB nog eens reden om uit te zoeken wat er fout was gelopen. Wat blijkt? Ze hebben in Zeist een fout gemaakt, maar toch moet de wedstrijd overgespeeld worden.

Het zit nu zo dat Bijleveld maandag wel met Jong Ajax tegen FC Den Bosch mag spelen, maar geschorst is als Jong Ajax en NEC op De Toekomst opnieuw tegenover elkaar staan. Er moet nog een datum worden gevonden voor het overspelen van dit duel.

De kans bestaat dat niet Jong Ajax, maar Fortuna Sittard de grote verliezer wordt van dit besluit in de Zeister bossen. Fortuna strijdt mee om het kampioenschap, maar nog veel belangrijker: Fortuna en NEC maken onderling uit wie er promoveert naar de eredivisie.

Fortuna koesterde na de uitslagen van vrijdag – het won zelf met 0-1 van Go Ahead Eagles – een voorsprong van vier punten. Maar NEC kan nu dus weer naderen tot op een puntje.

En het bleef nog lang onrustig in het voetbalwereldje.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >