Nieuws

Effectief Jong Ajax verovert tweede plek na winst op NEC

Jong Ajax heeft de tweede plek op de ranglijst overgenomen van NEC door in de eerste helft uitermate effectief om te gaan met de kansen. Al voor rust was de zege in kannen en kruiken voor de thuisploeg door treffers van Sebastian Pasquali en Mateo Cassierra: 2-0.

06 april 2018 - 21:51
UsershyraDesktopajax_dataimages70830f15408f78a242c3a6dbad74a33d_normal
Cassierra omspeelt de keeper en maakt zijn zestiende van het seizoen. © Pro Shots

Door Floris Roos

Het duel tussen de nummers twee (NEC) en drie (Jong Ajax) beloofde op voorhand een spannend potje te worden. Bij winst zou Jong Ajax de Nijmegenaars passeren op de ranglijst. Bij een misstap van Fortuna Sittard bij Go Ahead Eagles zou zelfs zomaar de koppositie gepakt kunnen worden, maar de koploper maakte geen fout.

De bezoekers uit Nijmegen lieten vanaf de aftrap merken naar Amsterdam te zijn gekomen voor niks minder dan de broodnodige drie punten. De NEC’ers zetten de elf van Michael Reiziger al vroeg onder druk en doken binnen een paar minuten al een aantal keer dreigend op voor de neus van goalie Stan van Bladeren.

Toch was het Jong Ajax dat gelijk bij de allereerste kans toesloeg. Dennis Johnsen dolde zijn directe tegenstander met het betere kap- en draaiwerk. Via de Noor kwam de bal uiteindelijk bij Che Nunnely in de voeten. De rechtsbuiten behield rustig het overzicht en zette voor op Pasquali. De jonge Australiër kon eenvoudig raak mikken: 1-0.

NEC liet zich niet uit het veld slaan en ging door waar het gebleven was: Jong Ajax snel onder druk zetten. Net op het moment dat de Amsterdammers even leken te wankelen, kwam Cassierra oog in oog te staan met de NEC-doelman. De spits bleef ijzig kalm, omspeelde de keeper uitermate knap en schoof beheerst de 2-0 binnen.

Zo was de ploeg van Reiziger uitermate effectief: twee kansen, twee treffers… Leon Bergsma had zelfs voor drie uit drie moeten zorgen, maar de aanvoerder kopte een uitstekende voorzet van Mitchel Bakker van dichtbij naast.

Hoe dan ook: Jong Ajax zat met de voorsprong lekkerder in zijn vel, ging stukken beter spelen en bleef gevaarlijk in de omschakeling.

Na rust boden beide ploegen de toeschouwers beduidend minder vermaak dan in het eerste bedrijf. NEC moest iets doen, maar oogde volstrekt hulpeloos. Daardoor bleef Jong Ajax eenvoudig op de been en kwam de zege nooit in gevaar.