Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax ook in de herkansing te sterk voor NEC

Jong Ajax heeft voor de tweede keer in korte tijd drie punten gepakt tegen NEC. En hopelijk kunnen de punten dit keer definitief aan het totaal worden toegevoegd. De mannen van Michael Reiziger wonnen in een verhit potje met 1-0 en zijn lijstaanvoerder van de Jupiler League.

16 april 2018 - 21:51
UsershyraDesktopajax_dataimages9d41d5f3b30be5d3fb509c035c5b855e_normal
Matusiwa heeft alle geluk van de wereld dat hij geen rode kaart krijgt. © Pro Shots

Het moge bekend zijn dat de wedstrijd, die vorige keer in 2-0 eindigde, moest worden overgespeeld omdat Teun Bijleveld toen meedeed. Hij bleek geschorst, maar dat was niet goed genoteerd en de KNVB vond overspelen het eerlijkst van alle slechte oplossingen. 

Om het verhaal nog ingewikkelder te maken, had de vorige keer geschorste Azor Matusiwa maandag met rood van het veld gestuurd moeten worden. De nummer zes van Jong Ajax kwam wild en met gestrekt been in en het is een wonder dat hij op het veld mocht blijven staan.

Daardoor bleef het elf tegen elf, met het initiatief voor Jong Ajax. De overhand kwam ook tot uiting op het scorebord en wel dankzij Dennis Johnsen, die profiteerde van een uitglijder van Michael Heinloth en de bal in de hoek mikte. Kort daarvoor schatte de arbitrage bij een counter van NEC een buitenspelsituatie verkeerd in, waarvan Jong Ajax opnieuw profiteerde.

De flink meelevende bank van NEC en het uitvak konden de beslissingen van de scheidsrechter niet altijd even goed volgen, maar hadden eveneens niets te klagen dat hun cluppie met een elftal mocht blijven acteren. De tackles gingen over en weer en Ted van de Pavert was na een bodycheck rijp om weggestuurd te worden.

NEC was na rust de ploeg die aandrong en langzaam zelfs aan alles of niets begon te denken, maar Jong Ajax hield stand. Dit gebeurde soms met enig kunst- en vliegwerk, maar onterecht viel deze nieuwe winstpartij ondanks de spannende slotfase zeker niet te noemen. NEC denkt daar na een grote kans voor Jari Schuurman misschien trouwens anders over.

Het winnen van de herkansing bezorgt de Jong Ajacieden opnieuw de koppositie. Reiziger en zijn talenten koesteren een puntje voorsprong op Fortuna Sittard en hebben drie punten meer dan NEC. Als Jong Ajax zijn resterende twee wedstrijden wint, is het kampioen. Fortuna heeft voorlopig de beste papieren om te promoveren.

Er is echter nog altijd niets beslist en het blijft natuurlijk wel de Jupiler League!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >