Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax komt terug van achterstand en pakt titel!

Jong Ajax is kampioen van de Jupiler League! De opdracht was simpel en het laatste potje hoefde slechts gewonnen te worden, maar het werd spannend. Heel erg spannend. De titelrace werd pas diep in de tweede helft beslist in het voordeel van de Jong Ajacieden, die met 2-1 wonnen van MVV.

28 april 2018 - 21:39
UsershyraDesktopajax_dataimagesd418c26bfc3451ccf3e5f9a97db9c863_normal
Gekkenhuis op De Toekomst na wat later het kampioensdoelpunt blijkt! © Pro Shots

Ondanks het soms slordige spel – wellicht door de zenuwen – voetbalde Jong Ajax genoeg kansen bij elkaar, maar het lukte ruim een uur lang niet om de MVV-doelman te passeren. Daar was twee keer hulp van de paal voor nodig, want die troffen Cassierra en Doekhi in hun jacht op een treffer.

MVV deelde af en toe een speldenprikje uit en bij een van de corners voor de Maastrichtenaren werd uit het niets naar de penaltystip gewezen. Kelechi Nwakali deed voor hoe je doel treft en dat goede voorbeeld werd enkele minuten later gevolgd door invaller Kaj Sierhuis, die koud in het veld stond.

Sierhuis gaf ook gelijk het goede voorbeeld voor zijn collega-spits Mateo Cassierra en amper tien minuten na de benutte penalty van MVV lag Jong Ajax pas echt op kampioenskoers. Net toen je dacht dat het allemaal fout dreigde te lopen, kwam het toch nog op zijn pootjes terecht.

Na de 2-1 van Cassierra begon het grote klokkijken, want er moesten nog twintig minuten worden gevoetbald. Beide ploegen kregen in de laatste twintig minuten nog enkele mogelijkheden, maar de Jong Ajacieden bleven aan de goede kant van de score en sluiten het seizoen af als lijstaanvoerder.

Dit kon maar één ding betekenen en dat was het uitreiken van de kampioensschaal aan aanvoerder Léon Bergsma! We kunnen wel stellen dat het daarna nog lang onrustig bleef op De Toekomst, dat met 2500 toeschouwers volledig uitverkocht was.

Hoewel Jong Ajax kampioen werd, promoveert Fortuna Sittard naar de eredivisie. Fortuna was met 1-0 te sterk voor Jong PSV waardoor de mislukte inhaalrace van NEC op bezoek bij FC Dordrecht (3-3) er al helemaal niet meer toe deed.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >