Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ekkelenkamp scoort als echte Ajacied bij debuut in Jong

Het rijtje Ajacieden dat debuteerde met een doelpunt in het betaalde voetbal is lang en aan dat rijtje kan Jurgen Ekkelenkamp nu ook worden toegevoegd. Hij trof weliswaar doel voor Jong Ajax, maar de jongeling was er niet minder blij om.

10 april 2018 - 10:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesab760bffb2ca5cda5a30184b3222c375_normal
Ook in de jeugd vindt Ekkelenkamp regelmatig het net. © Pro Shots

Na het laatste fluitsignaal van FC Den Bosch - Jong Ajax (2-5) was de achttienjarige Ekkelenkamp logischerwijs aardig in de gloria. Niet alleen maakte hij zijn debuut in de Jupiler League, hij was met een treffer en het versieren van een penalty belangrijk voor de ploeg van Michael Reiziger.

De coach was dan ook zeer te spreken over de debutant, die normaal speelt in Ajax O19. “Hij heeft het heel goed gedaan. Je zag wel dat hij moest wennen aan een nieuw elftal, maar hij groeide in de wedstrijd. Hij zocht de ruimte, scoorde, zorgde dat we een penalty kregen, stond altijd vrij en hield het tempo hoog,” zo steekt Reiziger de loftrompet over zijn nieuwe pupil op de website van Ajax.

Ekkelenkamp mocht zich, zoals dat hoort bij zo’n debuut, ook gelijk melden voor een draaiende camera van Fox Sports. De Ajacied vertelt dat hij zaterdag al hoorde dat hij maandagavond zou spelen voor Jong Ajax. “Zaterdag speelde ik met Onder 19 en toen werd ik na de zestigste minuut gewisseld en toen zei de trainer al dat ik maandag zou spelen.”

Er gebeuren rond Ekkelenkamp sowieso wel mooie dingen, want hij tekende vorig jaar zijn eerste contract en traint inmiddels ook al regelmatig mee met het eerste elftal. Ook tijdens de winterstop nam Erik ten Hag hem al mee op trainingskamp in Portugal.

De treffer van Ekkelenkamp was er overigens een uit het boekje, zoals dat heet. Rechtsbuiten Che Nunnely gaf de bal strak voor en twee tellen later lag de bal in het net. “Ik liep naar de eerste paal en tikte hem met mijn linkerbeen in,” kijkt de sowieso veel scorende middenvelder droogjes terug op zijn goal.

“Je wordt al de Guus Til van Ajax genoemd,” stelt de verslaggever vervolgens uit het niets. Ekkelenkamp kijkt terecht verbaasd in de camera en stelt eigenlijk niet naar AZ te kijken en dus ook niet te weten hoe Til speelt. “Ik wil gewoon zoveel mogelijk meespelen met Jong Ajax en dan zien we het verder wel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >