Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - VVV-Venlo

Het kan best goed zijn dat Ajax donderdagavond in een tamelijk lege Arena aantreedt tegen VVV-Venlo, de huidige nummer twaalf van de eredivisie. Het chagrijn rond Ajax is groot, maar toch kan de club in de resterende drie duels de steun goed gebruiken. Hieronder drie dingen die goed zijn om te weten in aanloop naar deze wedstrijd.

18 april 2018 - 14:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesa463d3a3c6bbd28d6e3ff4244400e3e4_normal
Hoeveel speeltijd zal Dolberg krijgen donderdag? © Pro Shots

Ajax moet tweede plek zien vast te houden
Je wil op voorhand nooit knokken voor plek twee, maar als de koppositie definitief uit zicht is, dan zit er niks anders op. De manschappen van Erik ten Hag moeten nu AZ onder zich zien te houden. Het verschil op de ranglijst is, met nog drie wedstrijden op het programma, vijf punten. Kortom, dat is nog best spannend. Zeker in de wetenschap dat de twee Noord-Hollandse ploegen elkaar nog treffen in de Arena op zondag 29 april. Het vasthouden van de tweede plek is belangrijk, want deze stek geeft recht op de tweede voorronde van de Champions League. Daarover lees je hier meer.

VVV-Venlo gaat voor een stunt
Hoewel VVV-Venlo slechts tweemaal uit Amsterdam vertrok met een driepunter, gelooft trainer Maurice Steijn best in een stuntje. “Natuurlijk maken we een kans. We maken tegen iedereen een kans.” De twee keren dat het VVV-Venlo lukte om uit bij Ajax te winnen dateren alweer uit 1954 en 1955. De laatste keer dat een speler van VVV-Venlo scoorde in Amsterdam was op 30 september 2007. Karim Soltani zette zijn ploeg in de Arena brutaal op voorsprong, maar Ajax won uiteindelijk dik met 6-1.

Tagliafico en Siem de Jong geschorst, debuut Bakker?
Ajax ging zondag af als een gieter in Eindhoven en liep daarbij ook tamelijk rood aan. Zo ontving Nico Tagliafico tweemaal geel en dus rood, waardoor de Argentijn tegen VVV-Venlo vanaf de tribune toekijkt. Wellicht is dat voor Mitchel Bakker goed nieuws en gloort een debuut voor de jonge linksachter in Ajax 1. Ook kan Ten Hag geen gebruik maken van zijn vaste wissel Siem de Jong. De middenvelder kreeg tegen PSV een directe rode kaart nadat hij zijn noppen op de achillespees van Santiago Arias plantte.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >