Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - AZ

Het laatste thuisduel van 2017/2018. AZ is de tegenstander. De tweede plek staat op het spel. Niet verliezen is voor Ajax genoeg om de Alkmaarse ploeg achter zich te houden. Om volgend seizoen te schitteren in de voorronde van de Champions League, hier drie dingen die je moet weten over Ajax – AZ.

28 april 2018 - 14:07
UsershyraDesktopajax_dataimages73978ee2f6d6863f36b5d4a0b4910da6_normal
In Alkmaar kwam Ajax knap terug van een achterstand. © Pro Shots

Podiumvrees
Te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet. Wellicht niet helemaal van toepassing op de ploeg van John van den Brom, waar de ploeg sowieso op een podiumplaats zal eindigen, maar de resultaten tegen de traditionele top-drie spreken boekdelen.

AZ heeft dit seizoen alle wedstrijden tegen clubs uit de traditionele top-drie verloren. Inclusief de bekerfinale tegen Feyenoord van afgelopen weekend. De uitwedstrijd tegen Ajax is voor AZ niet alleen dit seizoen een zware opgave. De ploeg won slechts tweemaal in Amsterdam, de laatste keer was in februari 2015. Overigens incasseerde AZ tegen geen enkele andere ploeg zoveel doelpunten als tegen Ajax, maar liefst 193 stuks.

Weghorst afwezig; Tagliafico terug
Wout Weghorst heeft daags voor de wedstrijd tegen Ajax een nare blessure opgelopen. Op de training kwam hij in botsing met doelman Gino Coutinho. De spits, dit seizoen goed voor zestien competitiedoelpunten, kreeg negen hechtingen rond zijn lies. Weghorst hoopte zelf nog in actie te kunnen komen, maar medici van AZ hebben hier, met oog op een zwaardere blessure, een streep door gezet. Ook Oussama Idrissi en Stijn Wuytens ontbreken door blessures.

Aan Ajax’ zijde is het lijstje met blessures iets langer. De meest recente gevallen zijn Joël Veltman, die langdurig uitgeschakeld is, en Frenkie de Jong die een terugval heeft gehad. Daar staat tegenover dat Nicolás Tagliafico terugkeert van een schorsing.

Afsluitend thuisduel
Ajax won in de laatste negentien seizoenen achttien keer het laatste thuisduel. De uitzondering was in het seizoen 2014/2015, toen Ajax, destijds al kampioen, gelijkspeelde tegen NEC (2-2). Grote man aan Nijmeegse zijde was toevalligerwijs Alireza Jahanbakhsh. De Iranees scoorde die dag tweemaal.

Vorig seizoen won Ajax met 4-1. Destijds scoorden Davinson Sánchez, Betrand Traoré, Armin Younes en Lasse Schöne voor Ajax, Wout Weghorst maakte tussendoor gelijk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >