Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cassierra speelt kampioensduel Jong Ajax, Mazraoui niet

Tijdens de persconferentie in aanloop naar Ajax - AZ van zondag, ging het ook over de kampioenswedstrijd van Jong Ajax, een dag eerder. Noussair Mazraoui gaat die in elk geval niet spelen.

26 april 2018 - 14:23
UsershyraDesktopajax_dataimagescd4087133b898a3b5c92f71ac77fedf2_normal
Krijgt Mazraoui een prominente rol tegen AZ? © Ajax Images

Erik ten Hag wilde logischerwijs weinig kwijt over de spelers die hij tegen AZ de wei instuurt, maar het kan best goed zijn dat Mazraoui, net als tegen VVV-Venlo, een plekje in de basis krijgt. “Dat kan zomaar,” hield Ten Hag zijn kaarten nog even tegen de borst.

Een prominente rol van Mazraoui tegen AZ zou verklaren waarom Michael Reiziger zaterdag geen gebruik kan maken van zijn pupil. Maar hoe zit dat dan bijvoorbeeld met Mateo Cassierra, de goalgetter van Jong Ajax?

“Van Cassierra is de kans zaterdag wel groot dat hij speelt bij Jong Ajax,” beantwoordt Ten Hag die vraag. De Colombiaan zit zondag, net als Mazraoui, bij de A-selectie, maar zal bij het eerste plaatsnemen op de bank en bovendien is Kasper Dolberg ook weer speelklaar. Het zou een verklaring zijn waarom hij wel en Mazraoui niet meedoet met de beloften.

Wij van Ajax Life spraken Mazraoui nog uitgebreid na zijn basisdebuut tegen VVV-Venlo, waarbij hij onder andere inging op zijn veranderde situatie. “Ik was het hele jaar lang onderdeel van Jong Ajax. Dan zou je graag spelen om de boys te helpen, maar ik denk dat zij het goed zelf kunnen,” sorteerde de Ajacied al voor op de situatie die zich nu voordoet.

Jong Ajax speelt zaterdagavond op een volgepakt sportpark De Toekomst tegen MVV en kan bij winst zorgen dat er toch nog een schaal naar Amsterdam komt. Een dag later om 14.30 uur speelt Ajax tegen AZ en verdedigt het de tweede plek op de ranglijst, een positie die recht geeft op de tweede voorronde van de Champions League.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >