Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind ziet vele functies bij Ajax als voordeel in nieuwe rol

Danny Blind is terug in een nieuwe rol bij Ajax. Maandag werd officieel bekrachtigd dat de voormalig aanvoerder van de club per direct is benoemd tot lid van de raad van commissarissen bij Ajax.

24 april 2018 - 10:45
UsershyraDesktopajax_dataimagescf1cb682c64ec22bd6916b068a7933a5_normal
Commissaris is een functie die Blind nog niet bij Ajax vervulde. © Ajax Images

Commissaris is zo’n beetje de enige functie die Blind nog niet bij Ajax vervulde. Hij was tussen 1986 en 1999 uiteraard speler, maar daarna ook directeur spelersbeleid, trainer van Ajax A1, hoofd jeugdopleidingen, hoofdtrainer, technisch directeur, assistent-trainer en nogmaals technisch directeur. Een flink lijstje en dat is een understatement.

Blind zelf ziet al die opgedane ervaring in verschillende rollen bij Ajax juist als een flink pluspunt. “Die tijd komt mij nu wel ten goede. Ik heb al die functies bij Ajax vervuld en ik ergerde mij er wel eens aan dat dit negatief belicht werd,” stelt hij voor een draaiende camera van Fox Sports. “Volgens mij heeft Louis van Gaal datzelfde rijtje doorlopen en daar hoor ik nooit iets negatiefs over. Ik zit er ook niet negatief in, maar juist heel positief, zeker ten aanzien van deze job.”

Overigens vindt Blind niet dat zijn rol overschat moet worden. “Ik ben toezichthouder en kijk of het beleid binnen de kaders valt van wat we met elkaar hebben afgesproken op het gebied van opleiding, scouting en financiën,” legt hij uit bij de NOS. “Verder kan de directie gebruik maken van de ervaring binnen de rvc, op welk vlak dan ook. In mijn geval is dat vooral voetbalinhoudelijk, bij een ander heeft het misschien een meer zakelijke insteek.”

Wie tussen de regels door luistert, hoort hierin een duidelijke uitnodiging. Een invitatie van Blind aan Van der Sar en Overmars om de rvc waar het kan te betrekken in wat er gebeurt binnen de club. “Op die manier moeten we dicht bij elkaar staan en elkaar ondersteunen,” stelt Blind.

Met als voornaamste doel weer kampioen van Nederland worden. “Dat zijn we al een aantal jaren niet geworden en dat is wel waar het om draait. De filosofie die daarbij hoort is in mijn optiek al decennia hetzelfde: via opleiden goede jonge spelers in het eerste elftal krijgen en als we die niet kunnen opleiden, dan moeten we een scouting hebben die daar op kan inspelen,” legt Blind uit. “Daar zeg ik ook niks geks of vreemds. Dat is al jaren het geval en dat moeten we volgend jaar met elkaar proberen te realiseren.”

Op de vraag van de NOS hoe Blind persoonlijk kijkt naar de manier waarop Van der Sar naar buiten treedt en hoe hij zich presenteert, reageert hij terughoudend: “Nou, daar vind ik op dit moment wel iets van, maar nu is niet het moment om daar iets over te zeggen. Ik ben een half uur geleden aangesteld. Ik gun mezelf nu eerst de tijd om me in te lezen, in te leven en voor te bereiden op wat er van mij wordt verwacht. De directie is belangrijk en daar sta ik achter.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >