Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergsma wil ‘volle bak’ voor de Jupiler League-schaal

Jong Ajax won maandagavond in een verhit en stevig duel nogmaals van NEC (1-0) en heeft het kampioenschap van de Jupiler League helemaal in eigen hand. Twee wedstrijden winnen en er komt toch nog een schaal naar Amsterdam.

17 april 2018 - 09:33
UsershyraDesktopajax_dataimages5b943571dec1553fcff983f71a8d4539_normal
Het was bikkelen geblazen op sportpark De Toekomst! © Pro Shots

Aanvoerder Leon Bergsma stond na het laatste fluitsignaal te glunderen voor een draaiende camera van Fox Sports. De opluchting bij de jonge Ajacied was duidelijk zichtbaar. “Ja, geweldig! Vorige keer wonnen we met 2-0 en was er ontlading. Als je de wedstrijd dan onterecht moet overspelen en je wint met 1-0 is dat lekker. We gingen er voor de volle honderd procent voor!”

Strijdlust was er zeker op sportpark De Toekomst. Sommige charges gingen behoorlijk over het randje. Zo had Azor Matusiwa er met rood af gemoeten na een harde tackle met gestrekt been. Ook aan Nijmeegse kant gingen spelers er soms hard in. Zo kon Noussair Mazraoui het duel niet afmaken na een flinke bodycheck.

De eerste helft domineerde Ajax volledig, maar in het tweede bedrijf bleven de talenten met het nodige kunst- en vliegwerk overeind, weet Bergsma ook. “We gaven nul kansen weg in de eerste helft. We hadden de volledige controle. In de tweede helft hadden we niet meer het lef om onder de druk van NEC uit te voetballen en speelden we teveel de lange bal.”

Jong Ajax is door de zege de trotse koploper in de Jupiler League, met nog twee duels op het programma. Vrijdag 20 april gaat de ploeg van Michael Reiziger en Winston Bogarde op bezoek bij FC Volendam en op zaterdag 28 april eindigt de competitie in Amsterdam met een wedstrijd tegen MVV.

Twee keer winnen en Jong Ajax is kampioen. Hoewel, als Fortuna Sittard verliest bij Jong Utrecht, dan kan Ajax de schaal al liften bij winst in Volendam. Het moet allemaal nog maar gebeuren, hoewel Bergsma geen twijfel kent: “We gaan het nu echt niet meer weggeven, kom op! We gaan nog twee keer volle bak spelen en proberen die schaal naar Amsterdam te halen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >