Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen tonen veerkracht en grijpen kop in slotfase

In een heroïsch duel op De Toekomst hebben Ajax Vrouwen in de kraker met FC Twente de koppositie gegrepen. De bezoekers kwamen twee keer langszij, maar in de slotminuut scoorde Desiree van Lunteren de bevrijdende 3-2.

21 april 2018 - 12:49
UsershyraDesktopajax_dataimages4b9b853d463a8ab3051db93a7a2caa40_normal
© Sjoerd Tullenaar

Hoewel Ajax vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij was, ging het slordig om met de kansen. In minuut 22 scoorde Merel van Dongen dan ‘eindelijk’ de openingstreffer. Met een knappe volley brak ze de wedstrijd open. Deze goal werkte als doping voor de Amsterdammers, waar FC Twente geen kans kreeg om uit te breken.

In de tweede helft kwam er een einde aan het eenrichtingsverkeer. FC Twente richtte zich op. Met een ogenschijnlijk te houden schot van afstand kwamen de Tukkers twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte.

Binnen vijf minuten was dit doelpunt alweer uitgewist. Inessa Kaagman stoomde zonder bal op vanuit het middenveld en meldde zich precies op tijd binnen de zestien om de voorzet van Davina Philtjens. Ajax moest deze wedstrijd winnen om zicht te houden op titelprolongatie en speelde daar ook naar.

Maar ook FC Twente gaf zich niet gemakkelijk gewonnen. Vijf minuten voor tijd werd de stand wéér gelijk getrokken. Jassina Blom dompelde De Toekomst voor heel even in rouw, maar had geen idee van wat nog komen zou.

In de allerlaatste minuut viel het winnende doelpunt. Desiree van Lunteren gooide zich voor een ogenschijnlijk kansloze voorzet en wist met de punt van haar schoen de bal in het doel te werken. Niet de mooiste goal van de avond, wel de belangrijkste. 

Door de overwinning van vrijdag staat Ajax Vrouwen aan kop in de kampioenspoule. De voorsprong op FC Twente is twee punten, maar de twee ploegen ontmoeten elkaar nog een keer. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >