Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oef, Ajax moet alweer vroeg aan de bak komend seizoen

De kater van dit seizoen blijft nog wel even hangen, maar de club moet door. Seizoen 2018/2019 start door het missen van het kampioenschap al heel vroeg. Ajax speelt zijn eerste officiële duels al op dinsdag 24, woensdag 25 of donderdag 26 juli...

18 april 2018 - 12:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesa881bf1990945414099d69b888e3712d_normal
Hopelijk is Dolberg op tijd terug van het WK in Rusland... © Ajax Images

Het is een stevige consequentie van het mislopen van de titel. Bij een Amsterdams kampioensfeest zou de ploeg van Erik ten Hag een langere voorbereidingstijd hebben gehad. PSV speelt zijn eerste officiële wedstrijden namelijk pas op dinsdag 7 of woensdag 8 augustus, daags voor aanvang van de eredivisie.

De tweede plek waar Ajax momenteel bivakkeert geeft recht op de tweede voorronde van de Champions League, waarbij Ajax uitkomt in de zogeheten ‘niet-kampioenenroute’. Ajax komt daarin uit tegen een nummer twee uit Oostenrijk, Griekenland, Tsjechië, Turkije of Zwitserland. Dus die kruisjes kunnen we vast met potlood op de kaart van Europa zetten.

Ajax speelt zijn eerste officiële duels al op dinsdag 24, woensdag 25 of donderdag 26 juli...

Wie een blik op de ranglijsten van die landen werpt, ziet dat er nog van alles mogelijk is qua potentiele tegenstanders. Treft Ajax het Griekse PAOK of Olympiakos? Wie wordt er in Turkije tweede? Besiktas of misschien Fenerbahce? In Tsjechië is het nog redelijk spannend tussen Vikoria Plzen en Slavia Praag. FC Basel (Zwitserland) en Sturm Graz (Oostenrijk) hebben de tweede plek in hun competitie stevig in handen.

Hoe dan ook, de grote vraag is met welke selectie Ajax tegen die tijd het vliegtuig instapt. Een enorme uitdaging voor directeur spelersbeleid Marc Overmars. WK-ganger Hakim Ziyech vertrekt vermoedelijk, Nick Viergever is op weg naar de uitgang, Andre Onana wil ook wel verder kijken en ook aan andere spelers wordt deze zomer ongetwijfeld flink getrokken.

Het is derhalve zaak de selectie snel op orde te hebben. Perr Schuurs en Hassane Bandé zijn al binnen, maar mag je van deze twee jongelingen al direct wonderen verwachten? Daarbij moet je nog maar afwachten of Lasse Schöne, Kasper Dolberg en Nico Tagliafico de tweede voorronde halen. Het trio is actief op het WK in Rusland en als de spelers ver komen, dan krijgen ze vast wat langer vakantie.

Afijn, Ajax moet de tweede plek in de eredivisie eerst nog maar eens veilig stellen, met nog drie wedstrijden (VVV-Venlo, AZ en Excelsior) op het programma. De opdracht is eenvoudig: AZ voorblijven. Ajax staat momenteel vijf punten voor op de Alkmaarders en de twee treffen elkaar op zondag 29 april in de Johan Cruijff Arena. Hoewel het seizoen gevoelsmatig al wel zo’n beetje gespeeld lijkt, moeten de Ajacieden dus echt nog vol aan de bak.

Hoewel er nog van alles kan gebeuren, is het voor liefhebbers van Europese awaydays handig om vast wat data te noteren op de kalender of in de agenda.

 • 14 juni t/m 15 juli (groepsfase t/m 28 juni): WK in Rusland
 • Dinsdag 19 juni: Loting tweede voorronde Champions League/Europa League
 • Maandag 23 juli: Loting derde voorronde Champions League/Europa League
 • 24, 25 en 26 juli: Heenduels tweede voorronde Champions League/Europa League
 • 31 juli, 1 en 2 augustus: Terugduels tweede voorronde Champions League/Europa League
 • Maandag 6 augustus: Loting vierde voorronde Champions League/Europa League
 • 7, 8 en 9 augustus: Heenduels derde voorronde Champions League/Europa League
 • 10, 11 en 12 augustus: Eerste speelronde eredivisie
 • 14, 15 en 16 augustus: Terugduels derde voorronde Champions League/Europa League
 • 21, 22 en 23 augustus: Heenduels vierde voorronde Champions League/Europa League
 • 28, 29 en 30 augustus: Terugduels vierde voorronde Champions League/Europa League
 • Donderdag 30 augustus: Loting groepsfase Champions League
 • Vrijdag 31 augustus: Loting groepsfase Europa League

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

 • Voorrang bij kaartverkoop

 • Tijdens evenementen dichtbij spelers

 • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >