Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax gooit wat lijntjes uit in aanloop naar transferzomer

Ajacieden met een geoefend oog kunnen voorspellen dat er in de zomer veel staat te gebeuren op het transferfront. Ajax raakt spelers kwijt en de selectie is al niet zo breed als we graag zouden willen, dus er moet veel gebeuren. Voor Marc Overmars is de drukte begonnen.

09 april 2018 - 13:45
UsershyraDesktopajax_dataimages4411cad1dd94faa17a1cafaa94d22059_normal
Overmars en zijn telefoon gaan weer drukke tijden tegemoet. © Pro Shots

Aangezien Ajax waarschijnlijk tweede gaat worden, moet het zich via een voorronde plaatsen voor de groepsfase van een Europees toernooi. Ajax voetbalt eerst om een plekje in de Champions League, maar dat wordt moeilijker dan ooit.

Hopelijk lukt het nu wel om in het vangnet van de Europa League te belanden, want nog een seizoen zonder midweekse potjes kunnen we niet aan. De les van eerdere jaren luidt dat de selectie op orde moet zijn.

Het kan haast niet anders of Ajax gaat uit het rijtje Onana, Kluivert, De Ligt, Neres, Ziyech één of meerdere spelers kwijtraken en daar moet wel vervanging tegenover komen te staan. Er zijn inmiddels lijntjes uitgegooid, bijvoorbeeld naar Mathias Jensen en Lisandro Magallan. Dit bericht Voetbal International.

Wij houden niet zo van geruchten, maar beide spelers worden al langer aan Ajax gelinkt en er zit minimaal een kern van waarheid in. Jensen speelt bij FC Nordsjælland en is al meermaals bekeken door meesterscout John Steen Olsen. Dat is geen geheim, Deense media berichtten er uitgebreid over. De creatieve middenvelder zou Ziyechs opvolger kunnen worden.

Verdediger Magallan van Boca Juniors wordt ook al een tijdje met Ajax in verband gebracht. De oorsprong dateert al zo’n beetje van de vorige zomer, kun je nagaan. Werkgever Boca Juniors hoopt Magallan wel te kunnen behouden tot de Copa Libertadores erop zit. Dat toernooi is echter pas net begonnen.

De Telegraaf komt ook met een naam op de proppen: Edson Alvarez. Er zou een vrijblijvend gesprek hebben plaatsgevonden met zijn manager. De twintigjarige verdediger speelt voor het Mexicaanse America en gaat wellicht naar het WK.

Bedenk er even bij dat Ajax weliswaar Perr Schuurs overneemt van Fortuna Sittard, maar je kunt er niet direct vanuit gaan dat hij De Ligt wel eventjes vervangt. Verder mogen we niet vergeten dat iemand als Nick Viergever op het punt staat om Ajax te verlaten en dat kost ook weer de nodige ervaring.

Naast Schuurs legde Ajax voor volgend seizoen ook al buitenspeler Hassane Bandé vast. De Burkinees komt over van KV Mechelen. Hopelijk blijkt inderdaad dat Ajax zijn lesje heeft geleerd en worden de woorden van Edwin van der Sar waargemaakt, zodat Ajax op volle oorlogssterkte aan voetbaljaar 2018/2019 begint.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >