Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax gaat onderzoek naar Bijleveld met vertrouwen tegemoet

Na Jong Ajax – NEC kwam er een merkwaardig voorval aan het licht . Onderwerp van gesprek: Teun Bijleveld. De middenvelder ontving vorige week tegen FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart en had derhalve geschorst moeten zijn voor de wedstrijd van vrijdag. Toch verscheen hij aan de aftrap.

07 april 2018 - 12:24
UsershyraDesktopajax_dataimages5b167fce7f240c48f91d69cbafb77be5_normal
Bijleveld pakte overigens geen geel tegen NEC © Pro Shots

Direct na de wedstrijd publiceerde KNVB een persbericht waarin het de situatie bondig uitlegde én aangaf een onderzoek te starten naar de kwestie. Volgens dit bericht zal de uitkomst hiervan aan de aanklager betaald voetbal worden voorgelegd.

Ajax reageerde snel op het bericht vanuit Zeist. Woordvoerders vanuit de club stellen dat Ajax op 3 april een brief van de KNVB heeft ontvangen waarin stond dat Bijleveld speelgerechtigd was voor de wedstrijd tegen NEC. Hetgeen zou betekenen dat de fout in ieder geval niet bij de werkgever van de speler ligt. Ajax ziet het onderzoek om die reden met vertrouwen tegemoet.

Wat er met de schorsing van Bijleveld gaat gebeuren is nog niet bekend. Of hij deze tijdens de eerstvolgende wedstrijd van Jong Ajax, maandag tegen FC Den Bosch, zal moeten inhalen, valt nog te bezien.  

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >