Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en Huntelaar lijken door te willen met elkaar

Het contract van Klaas Jan Huntelaar (34) bij Ajax loopt na dit seizoen alweer af, maar de ervaren spits lijkt onderweg naar een nieuw contract in Amsterdam, zo weet Voetbal International woensdagmorgen te melden.

04 april 2018 - 09:17
UsershyraDesktopajax_dataimages012c750002a4758b42b1f8c1c68bcf6d_normal
Een langer verblijf van Huntelaar in Amsterdam is ook best logisch. © De Brouwer

Ergens is het ook helemaal geen verrassing. Beide partijen kwamen bewust een eenjarige overeenkomst overeen en dus is het logisch dat er nu gesproken wordt over wat te doen als deze afloopt.

Huntelaar kwam aanvankelijk als tweede spits achter Kasper Dolberg naar de Arena en schikte zich vooraf in die rol. De Deense jongeling raakte echter geblesseerd en worstelde daarvoor met zijn vorm, waardoor Huntelaar tot dusver veel meer minuten maakte dan menigeen vooraf dacht. Zeker, Huntelaar miste best wel eens een kans en zat er niet altijd lekker in, maar blijkt op cruciale momenten nog altijd levensgevaarlijk in de zestienmeter.

Tegenover Ajax Life liet de geslepen routinier eerder al weten dat hij het spelletje nog veel te leuk vindt om zijn voetbalschoenen definitief op te bergen. “Ik ben nog niet van plan te stoppen. Ik voel me goed, fit. Zolang dat het geval is, wil ik doorgaan,” sprak hij februari dit jaar nog.

Dan zou een langer verblijf in Amsterdam logisch zijn, was dan ook onze vervolgvraag. “Dat is wel het meest logische, maar we gaan het zien,” gaf de inderdaad nog altijd fitte Huntelaar destijds aan. “Ik laat eerst de komende maanden op me afkomen. Dan maak ik mijn keuze en Ajax ook. Als een van ons niet samen verder wil, wordt het een lastig verhaal. We gaan het zien.”

Inmiddels zijn we dus enkele maanden verder en lijkt het tussen Ajax en de spits, die zondag nog zo belangrijk was in Groningen, wel goed te komen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >