Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

VDBeek noemt ontbreken van midweekse wedstrijden ‘klote’

Andy van der Meijde stuurde zijn bolide ditmaal richting Nijkerkerveen, waar Donny van de Beek bij de voormalig buitenspeler instapte. Je weet dan op voorhand al: dat levert mooie beelden en verhalen op.

07 maart 2018 - 10:17

Wij zijn groot fan van Andy en zijn taxiritten. Je ziet spelers simpelweg ontdooien in de rubriek ‘bij Andy in de auto’. Andy stelt de vragen die anderen niet stellen en is simpelweg ‘one of the guys’. Het is fijn om naar te kijken en ook de rit met Donny is vermakelijk kijkvoer.

Van de Beek vertelt in de bijrijdersstoel onder meer over de trainingen onder Erik ten Hag. “We trainen wel wat langer dan voorheen ja. Ook best wel vaak twee keer per dag. Dat zijn niet altijd voetbaltrainingen, soms ook krachttrainingen of iets anders.”

De reden dat er meer getraind kan worden is overigens wel vrij pijnlijk, vindt Van de Beek zelf ook. “We hebben geen doordeweekse wedstrijden, dus er is meer tijd om te trainen.” De middenvelder noemt het ontbreken van Europees voetbal onomwonden “klote”. “Maar ja, dat hebben we zelf verprutst.”

“Mijn beste positie? Dat weet ik eigenlijk niet,” peinst Van de Beek op de vraag van zijn bestuurder. “Die vraag is al vaak gesteld. De ene zegt op zes, de ander op tien. Het hangt ook van de manier van spelen af.”

“Ik kan ook als controlerende middenvelder spelen”, gaat de middenvelder door, “maar jammer daaraan is dat ik dan minder voor de goal kom. Aan de andere kant kom je op die positie wel weer meer aan de bal en dat is natuurlijk ook leuk.”  

We raden je aan zeker even het volledige filmpje bij Andy in de auto te kijken. Van de Beek vertelt onder andere over hoe het allemaal begon bij Ajax, over zijn debuut in het eerste tegen Celtic (2-1) en ook de situatie rond Abdelhak Nouri blijft niet onbesproken.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >