Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zure week Veltman: twee keer gepasseerd en band kwijt

Was dit de moeilijkste week uit de loopbaan van Joël Veltman? Het zou best kunnen. Hij raakte weliswaar eens zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar dat was nog in de jeugd. Veltman werd bij Oranje en Ajax gepasseerd en raakte zijn aanvoerdersband kwijt.

12 maart 2018 - 11:01
UsershyraDesktopajax_dataimages5a8ab656ba732caf416962cf01da8775_normal
Het was een gekke middag, niet in de laatste plaats voor Veltman. © Pro Shots

Een beetje raar is het wel. Veltman speelt de laatste tijd helemaal niet zo slecht dat zijn basisplek op de tocht zou moeten staan, ook al was hij tegen Vitesse echt ondermaats, maar de maatregelen en uitspraken van Erik ten Hag logen er niet om.

Ten Hag zag bij Matthijs de Ligt de uitstraling van een echte aanvoerder, stelde dat Rasmus Kristensen zich aandient op de training en zocht tegen sc Heerenveen (4-1) meer dynamiek op de rechterflank. De Deen speelde overigens wel wat flets.

“Het was een slechte week voor mij. Ik ben teleurgesteld, maar zal me weer oprichten,” verklaarde Veltman naderhand. Hij liep er niet voor weg om met de pers in gesprek te gaan, dat pleit voor hem.

“Ik weet ook wel dat ik niet elke week goed speel, dus ik moet extra hard aan de bak om te bewijzen dat ik er wél bij hoor,” vervolgde de bankzitter, die halverwege de tweede helft mocht invallen. Vreemd genoeg was er toen een flink fluitconcert te horen.

Het was een fluitconcert dat vraagtekens opriep. Veltman kreeg applaus toen hij zich langs de zijlijn meldde om warm te lopen en ook bij twee goede borstaannames toen hij eenmaal in het veld stond. Des te gekker het gefluit tussendoor.

“Een schande? Tsja, ik vind het vooral jammer. Toen ik ging warmlopen, kreeg ik ook applaus. Dat is voor mij meer waard,” luidde de reactie van Veltman.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >