Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech draagt dolblije Oranjeklant Kluivert van training

Het was een mooi gezicht na de vrijdagtraining van Ajax: op de rug van ploeggenoot Hakim Ziyech kwam een dolblije Justin Kluivert van het trainingsveld. De buitenspeler had zojuist op het veld gehoord dat hij is geselecteerd voor het grote Oranje.

16 maart 2018 - 15:18
UsershyraDesktopajax_dataimages890d0c19b17d35084de56048cb21e979_normal
Deze blijheid is mooi om te zien. Van harte Justin! © Ajax Life

Door Floris Roos

De trainingshekken gingen open en daar doorheen kwam een lachende Ziyech het veld aflopen. Op zijn rug droeg hij de uitgelaten en dolgelukkige Kluivert. Het was mooi om te zien hoe Ziyech het bijzondere moment voor zijn ploeggenoot aanvoelde en hem een ererondje langs de verzamelde pers gunde.

Kluivert genoot er zichtbaar van en stak een gebald vuistje in de lucht, terwijl hij links en rechts de felicitaties in ontvangst nam. Het is ook allemaal best bijzonder om zo snel al de kans te krijgen om je debuut te maken voor Oranje.

“Mijn dag kan zeker niet meer kapot, ik ben helemaal door het dolle heen,” stelde Kluivert tegenover alle journalisten naast het trainingsveld. “Als achttienjarige bij het Nederlands elftal is mooi. Die kans moet je grijpen, dat wil ik ook doen. Laten we hopen dat ik wat minuten krijg, maar ik ben al blij dat ik erbij mag zijn.”

Direct na de vrijdagtraining kreeg Kluivert het goede nieuws te horen van zijn trainer. “Ik heb de kriebels in mijn buik, maar eerst zondag nog,” aldus de speler die desgevraagd liet weten zijn been tegen Sparta niet terug te trekken.

Behalve Kluivert zijn ook Matthijs de Ligt en Donny van de Beek van de partij als het Nederlands elftal eind maart oefent tegen Engeland en Portugal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >