Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman maakt geen theater en wil zich terug knokken

Joël Veltman heeft wel eens betere weken gekend. De verdediger werd niet uitgenodigd voor het Nederlands elftal en kwam zelfs als aanvoerder van Ajax op de bank te zitten. Ondanks alle tegenslag is Veltman niet van plan om theater te gaan maken.

29 maart 2018 - 15:44
UsershyraDesktopajax_dataimages5b0711893c307a3eed89d3471f4fd22d_normal
Alle tegenslag ten spijt, Veltman blijft strijdvaardig. © Pro Shots

Door Mike van Damme

Als beginnend aanvoerder had Veltman het zwaar met het verdriet om Appie Nouri, nu moet hij zich vooral zorgen maken om zijn basisplaats. Tussendoor maakte de 26-jarige van nabij ook nog eens een onverwachte trainerswissel mee.

Alle reden dus om bij te praten en dat is exact wat wij van Ajax Life hebben gedaan, om het hart van onze verse krant mee te vullen. Het is even omschakelen voor Veltman, die ook vertelt hoe hij dat doet. “Ik moet vooral naar mezelf kijken,” stelt hij.

“Ik stak niet in bloedvorm. Ik kan heel theatraal gaan roepen dat de aanvoerder meer krediet verdient, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik moet vooral in de spiegel kijken, nog harder gaan werken.”

“Erik ten Hag verwacht meer aanvallende impulsen, daar kan ik me in vinden. Ik ben daar ook druk mee bezig. Bekijk beelden, werk aan een groter uithoudingsvermogen, om vaker mee op te komen,” vervolgt Veltman.

Het verliezen van zijn basisplaats is geen reden voor om plotseling te zinspelen op een vertrek. “Ik denk niet ineens: ik wil hoe dan ook weg, omdat ik mijn plek kwijt ben of omdat ik ben uitgefloten. Het werk juist ook motiverend, ik wil me wel terug knokken.”

Veltman herhaalt nog maar eens dat hij geen theater maakt. De recente ontwikkelingen vormen geen aanleiding om te denken dat de verhuisdozen al zijn ingepakt en dat hij spoedig bij een club tekent waar ze blij zijn dat-ie er is.

“Ik weet wie ik ben, wat ik kan. Ik ga graag een nieuwe uitdaging aan. Dat kan bij Ajax zijn, maar ook bij een andere club. Het blijft altijd een beetje een gok, wat je ook kiest.”

Ben je benieuwd naar het volledige interview met Veltman? Sla dan onze nieuwe krant open, die vrijdag bij al onze leden wordt bezorgd. Als je ook de krant wilt ontvangen, sluit je dan bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >