Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek vindt Ajacieden soms te lief voor elkaar

Donny van de Beek kent met Ajax een turbulent en teleurstellend seizoen. De supporter die toevallig goed kan voetballen, snapt de frustratie op de tribune als geen ander. Van de Beek stelt dat de spelersgroep wel wat meer mondigheid kan gebruiken.

16 maart 2018 - 11:56
UsershyraDesktopajax_dataimages17424435892c9f883a80e8419ae886b4_normal
De spelers mogen elkaar van Donny best de waarheid vertellen. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Marcel Keizer liet kort voor zijn gedwongen vertrek weten dat de selectie wel wat meer onderlinge mondigheid kan gebruiken. Dat is de 21-jarige Van de Beek met eens met de voormalig trainer van Ajax.

“Misschien komt dat omdat we niet veel oudere spelers hebben en het dan moet komen vanuit de jongere spelers. Misschien dat het voor sommigen tegen hun natuur ingaat,” aldus van de Beek tegenover Ajax Life. “Maar eigenlijk moet iedereen elkaar kunnen corrigeren.”

Ook Donny zelf mag nog wat mondiger worden, zo erkent hij. “Ja, ik zal dat ook vaker moeten doen. We kijken alle wedstrijden gezamenlijk terug en dan zien we dus ook de mindere momenten. Dan moet je elkaar wel corrigeren. Dat doen we inderdaad te weinig.”

Bovenop het gebrek aan corrigeren kwam het ontbreken van het heilige vuur, wat op bezoek bij Vitesse (3-2) een pijnlijke nederlaag opleverde. Het ontbreekt aan gif. “Dat gif krijg je alleen als je er als team gezamenlijk een gevoel in weet te krijgen,” stelt Donny.

“Hoe? We moeten elkaar vaker corrigeren, prikkelen en op de kloten geven. Het gaat om de inhoud van de geleverde kritiek. Als je in je recht staat, maakt leeftijd niet uit. Praten, coachen en zo dat gevoel creëren. Soms zijn we te lief voor elkaar.”

Ben je benieuwd naar het volledige interview met Donny van de Beek? Sla dan onze krant open, die vrijdag bij alle leden wordt bezorgd. Of sluit je aan bij SV Ajax om voortaan ook de krant te ontvangen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >