Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet op bijna alle fronten vooruitgang bij Ajax

Het komt misschien nog niet altijd even goed tot uiting, maar Erik ten Hag ziet bij Ajax onder de motorkap wel degelijk vooruitgang. Sterker nog, hij is van mening dat het op bijna alle fronten beter gaat. Alleen liegt de ranglijst niet.

02 maart 2018 - 13:13
UsershyraDesktopajax_dataimagesc7935742278e2fe7fb4aebc43dd54036_normal
Er is van alles anders en het gaat in de goede richting, stelt Ten Hag. © Pro Shots

Ajax staat zeven punten achter op koploper PSV en met nog negen wedstrijden te gaan, is toch sprake van een penibele situatie. Die situatie had er een stukkie beter uitgezien als vorige week was gewonnen van ADO Den Haag, maar het bleef helaas 0-0.

Dat slechte resultaat zorgt voor grote teleurstelling onder Ajacieden, maar Ten Hag kijkt hier doorheen. Wat hij ziet, is vooruitgang. “Ik zie meer passes. Ajax staat voor dominant voetbal en als je meer passt, beheers je het spel beter,” snijdt de trainer aan.

Wat voor Ten Hag pleit, is dat Ajax meer passt op de helft van de tegenstander. Ook dat is een teken van het beheersen van een wedstrijd. “We zijn nauwkeuriger in de passing en komen tot heel veel kansen,” vervolgt hij.

Dat klopt niet helemaal. Lees onze analyse maar terug. Ajax creëerde onder Marcel Keizer meer kansen, al stond hier tegenover dat het verdedigend niet altijd even goed zat. Ten Hag is erin geslaagd de boel dicht te timmeren. “We zijn verdedigend stabieler.”

“In zijn algemeenheid: ook de loopprestaties van het team zijn beter. Dit zijn een aantal zaken die vooruit zijn gegaan, zo zie ik op basis van data en statistieken. Maar er is ook een statistiek die niet liegt: de ranglijst.”

“Er zijn onderliggend een paar aanwijzingen dat we vooruit gaan. Ook in situaties dat we direct richting het doel van de tegenstander voetballen, vanuit het veroveren van de bal. De goal tegen FC Twente is zo’n voorbeeld, net als de kans in de eerste minuut tegen ADO. Dat is prima.”

Ten Hag ziet het dus zonnig in, maar wat moet er nu echt beter? Ook daar heeft hij een antwoord op. “Ajax scoorde voor de winterstop veel uit spelhervattingen, maar dat doen we nu onvoldoende. We besteden er veel aandacht aan, het zal beter moeten. Het begint bij bewustwording, maar het heeft ook te maken met de kwaliteit van de voorzetten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >