Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ontkent nog maar eens dat hij een tovenaar is

Er wordt al wel gesuggereerd dat Ajax zijn hoop op de landstitel zag vervliegen door de trainerswissel. De komst van een nieuwe trainer betekent ook een grote kans op het morsen van punten. Voor Erik ten Hag is het gevoel hierbij tweeledig.

09 maart 2018 - 15:41
UsershyraDesktopajax_dataimages5fb17c47af80396f741cc7f7e62a11aa_normal
Vooral in aanvallend opzicht heeft Ten Hag nog iets te toveren. © Pro Shots

Ten Hag werd binnengehaald als een soort tovenaar die Marcel Keizer kwam vervangen omdat Ajax het idee had dat het onder de vorige trainers niets was en ook niets meer zou worden. Het lijkt erop dat de waarheid ergens in het midden ligt.

“Het trainerschap werkt niet zo dat je met een toverstaf binnen komt lopen en even iets aantikt zodat het functioneert. Ik heb ook nooit gezegd dat ik een tovenaar ben. Je hebt te maken met hoogte- en dieptepunten en vanuit dieptepunten kunnen mooie dingen ontstaan,” aldus Ten Hag tijdens de persbabbel.

Het gekke is dat er wel degelijk een kansje was om alsnog kampioen te worden, maar juist op het moment dat Ajax naderbij kon sluipen, schoot het in eigen voet. Het gat ten opzichte van PSV is nu weer terug waar het ooit was: tien punten maar liefst.

“Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat de ploeg geloof miste. Dat was voor mij iets onverwachts en verrassend, we zijn afgetroefd op onze houding. We verloren niet van Vitesse, maar van onszelf. Daar moeten we mee aan de slag gaan.”

Er heerste deze week veel chagrijn op De Toekomst, want het seizoen is zo goed als zeker mislukt en zulke seizoenen – prijsloos - heeft Ajax de laatste vier jaar te vaak gehad. De druk is altijd al hoog, maar neemt na een paar weken Ten Hag verder toe.

“We hebben pijnpunten benoemd en een plan gemaakt hoe het beter moet. Het kan niet zo zijn dat de wil om te winnen ontbreekt. Dat moet een eis zijn, dat die wil er wel is en het team moet dat ook van elkaar gaan eisen. De nederlaag tegen Vitesse lag niet alleen aan het voetbal, maar aan iets anders en daar moeten we aan sleutelen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >