Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Een shirtje met rugnummer 43? Welke speler is dat?'

Nieuweling Rasmus Kristensen speelt bij Ajax met rugnummer 43, maar toen de verdediger vlak na het ondertekenen van zijn contract in de fanshop stond, hadden ze daar nog even geen idee wie de Deen was.

07 maart 2018 - 13:21
UsershyraDesktopajax_dataimagesa6318bcbee4dc81fe1ca9ad5e4b25fab_normal
Kristensen moest zich als nieuwe Ajacied even voorstellen in de fanshop. © Ajax Images

In gesprek met Ajax Life vertelt Kristensen lachend over het voorval in de fanshop van zijn nieuwe club. Hij was daar, als verse Ajacied, met zijn vrienden. Zijn maten vroegen vol trots een shirt met zijn rugnummer 43.

“Van wie moet dat shirt dan zijn,” krijgen zijn vrienden als vraag terug vanachter de toonbank, terwijl de speler nota bene tussen het groepje mannen staat.

Als volgevreten vedette zou je misschien meteen uit je plaat gaan, maar als bescheiden Deense rechtsback lach je. Zachtjes, zonder ook maar iemand in verlegenheid te brengen.

Het overkomt Kristensen dus vlak na het ondertekenen van een contract dat hem tot medio 2022 aan Ajax bindt. Hij is de laatste die een probleem van het voorval maakt. Niet in de fanshop, ook daarbuiten niet.

Want wie is hij in de voetbalwereld op dit moment helemaal? Ja, een Deens talent. Twintig jaren jong, zelfs pas twee jaar rechtsback, maar nu in Amsterdam al gezien als de opvolger van Joël Veltman.

Inmiddels heeft de vriendelijke en bescheiden Deen al wat speelminuten achter de rug en zullen ze ook in de fanshop weten wie hij is.

Een volledig interview met Kristensen lees je in onze krant. Wil je deze ook ontvangen? Sluit je dan snel aan bij Supportersvereniging Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >