Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nederlands elftal wint mede dankzij assists Ajacieden

Het Nederlands elftal heeft maandag een hoopgevend resultaat neergezet. Er werd gekozen voor realistisch voetbal en daarmee werd Portugal in een oefenpotje met maar liefst 0-3 verslagen. Donny van de Beek en Matthijs de Ligt – wederom – lieten zich van hun beste kant zien.

26 maart 2018 - 22:23
UsershyraDesktopajax_dataimagesba433d03707b82bf6d0945639bbccbc0_normal
De Ligt wordt omcirkeld in de boekjes van de aanwezige scouts. © Pro Shots

Ronald Koeman stuurde in Genève een flink gewijzigd Oranje de wei in, waarin plek was voor twee Ajacieden. Die twee zouden zich van hun beste kan laten zien. Het was heus niet dat Portugal er geen zin in had. Sterker nog, de Portugezen probeerden de eerste slag te slaan.

Dat mislukte. Uit een counter kwam Oranje op voorsprong, via Memphis Depay. Die voorsprong was er zonder medewerking van Van de Beek niet gekomen. De loper op het middenveld stond op de goede plek en verlengde de bal prima tot bij de spits.

Daarna begon de grote De Ligt-show, al kun je ook stellen dat die weer negentig minuten duurde. De verdediger van Ajax hield zich staande ten opzichte van Cristiano Ronaldo en gaf maar liefst twee assists. De eerste was een voorzet op Ryan Babel, na een combinatie met wederom Van de Beek, en de tweede was een kopbal terug op Virgil van Dijk, die daarna raak schoot.

Zo kon het gebeuren dat het Nederlands elftal binnen 45 minuten op 0-3 stond tegen Portugal en die marge werd natuurlijk niet meer uit handen gegeven, al was er af en toe wel een goede ingreep van Jasper Cillessen voor nodig. 

Het verloop van de avond zorgde voor frustraties bij de Portugezen, die Joao Cancelo van het veld gestuurd zagen worden. Ook de nodige veldbestormers werden, met of zonder selfie van de wel of niet gewisselde Ronaldo, naar de kant gedirigeerd. De beveiliging van het Stade de Genève had iets weg van een Zwitserse gatenkaas.

Alsof de avond voor de geselecteerde Ajacieden nog niet mooi genoeg was, werd Justin Kluivert zijn debuut gegund. Koeman wilde de buitenspeler een kwartiertje aan het werk zien en daarmee kan Ajax weer een Oranjeklant aan zijn lange staat van dienst toevoegen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >