Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Meerderheid stemmers ziet Dolberg het liefst in de spits

We vroegen jullie via de poll op onze website naar de spitspositie van Ajax. Dergelijke vraagstukken leveren altijd mooie discussies op. 3168 Ajacieden brachten hun stem uit. Kasper Dolberg komt als ‘winnaar’ uit de bus.

07 maart 2018 - 14:15
UsershyraDesktopajax_dataimages73eaafd3264d5314d944b030103723c5_normal
Als iedereen fit is, zien jullie het liefst Dolberg in de spits. © Pro Shots

De precieze vraag luidde ‘wat als Dolberg weer fit is?’ Op het moment dat we dat vraagstuk de ether in slingerde stond Klaas Jan Huntelaar in de spits, als vervanger van de nog altijd geblesseerde Deen.

De afgelopen wedstrijden keek ook Huntelaar met een kwetsuur vanaf de tribune toe hoe Siem de Jong de honneurs voorin waarnam, waar het veel Ajacieden logischer leek om Mateo Cassierra als echte spits een kans te geven.

Slechts een schamele 3% van de stemmers stelt - als iedereen fit is - Siem op in de spits. De afgelopen twee wedstrijden leek de van oorsprong middenvelder ook niet in zijn hum op die plek. Zelfs Siem zelf twijfelde openlijk of hij wel de ideale frontman voor Ajax is.

Zelfs Kaj Sierhuis krijgt van jullie meer steun voor een basisplek, al hebben we het hier slechts over 6% van de stemmers die het Ajaxtalent best voor de leeuwen durven te gooien.

De in jullie ogen serieuze opties voor de spitspositie zijn logischerwijs Dolberg, Huntelaar en Cassierra. De Colombiaan krijgt 12% van de stemmen en blijft daardoor nog ver achter bij jullie nummers één en twee. Dan moet hij Jong Ajax maar aan het kampioenschap helpen.

Als iedereen fit is, dan zou 35% van de stemmers Huntelaar laten staan, met als gevolg dat Dolberg toekijkt vanaf de bank. De meerderheid van 43% ziet echter het liefst dat de jonge Deen zo snel mogelijk weer minuten maakt in de Ajaxbasis.

De keuze tussen Huntelaar en Dolberg kan ook afhangen van hoe je naar zaken kijkt. Het gat tussen de twee groeide in onze poll na de verliespartij in Arnhem. Nu het kampioenschap al lijkt gespeeld kan het zijn dat veel stemmers kiezen voor de toekomst: dus Dolberg.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >