Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kramer salueert richting uitvak, maar juicht iets te vroeg

Als Ajax tegen Michiel Kramer moet spelen, weet je een ding zeker: vroeg of laat ben je boos vanwege een wapperende elleboog. En dat is inderdaad precies wat er gebeurde. Spelers plus uitvak boos, Kramer zich van geen kwaad bewust. Hij juichte te vroeg.

19 maart 2018 - 10:10
UsershyraDesktopajax_dataimages4f119f197fd23ca976c3a4b562f36d32_normal
Kramer brengt een groet aan het uitvak, dat pas later druk is met juichen. © Pro Shots

Naast het laten wapperen van ellebogen, heeft Kramer namelijk nog een eigenaardige eigenschap als hij tegen Ajax moet voetballen. De spits is de vijfde speler sinds 2000 die namens drie verschillende clubs tegen Ajax scoort.

Dit keer deed Kramer dat namens Sparta, waarna hij een soort saluut bracht aan het uitvak. Hij merkte zelf op dat het geen enkele betekenis had… De uitfans en de spits van de Rotterdammers zitten niet bepaald met elkaar op één lijn, zullen we maar zeggen.

Gelukkig juichte Kramer te vroeg, want de openingstreffer was voor de Ajacieden reden om wakker te schrikken en het tempo op te voeren. Een minuut later stond het alweer gelijk en uiteindelijk werd er 2-5 gewonnen.

En Kramer? Die kwam niet meer in het stuk voor. De rake kopbal schudde Max Wöber gelukkig wakker en Matthijs de Ligt liet weten te genieten van de duels met de aanvaller van Sparta. “Kramer is een lastpak, iemand die sleurt en ellebogen geeft,” aldus De Ligt tegenover Ajax Life.

“Dit is een spits die iets anders brengt, net als Wout Weghorst van AZ. Ik verheug me op elke wedstrijd die ik voor Ajax mag spelen, maar dit soort tegenstanders zijn zeker een uitdaging voor me,” vervolgt De Ligt, die de pech had tegen een elleboog op te lopen.

“Of het een elleboogstoot was, weet ik niet. Maar het was wel even raak. Dat is Kramers spel, ik kan er niet veel aan doen. We weten dat hij sterk is in de lucht en een duel kan winnen. We hadden in de tweede helft wind mee en schoven op naar de middenlijn, waardoor het voor Kramer moeilijker werd om de bal door te koppen.”

Zoals gezegd lachte het uitvak het laatst en dat werd Kramer na het laatste fluitsignaal nog eventjes ingewreven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >