Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax verliest en verzuimt weer om weg te lopen van NEC

Michael Reiziger zal er moedeloos van worden. Telkens als de grote concurrent NEC punten verspeelt, doet zijn ploeg hetzelfde. Zo ook vrijdag: NEC verloor bij FC Eindhoven; Jong Ajax ging thuis met 0-3 ten onder tegen Jong PSV.

31 maart 2018 - 11:28
UsershyraDesktopajax_dataimages83213682d947d3b788f9e1e7bc51d9ef_normal
Opnieuw een gemiste kans. © Pro Shots

Net als vorige week ontving Jong Ajax een beloftenploeg. Vorige week reisden de leeftijdsgenoten uit Alkmaar af naar Amsterdam, ditmaal kwam de bus dus uit Eindhoven. In tegenstelling tot vorige week begon Ajax vrijdag wel voortvarend. PSV werd tot ver op eigen helft teruggedrongen. In de openingsminuten leek Dani de Wit te gaan scoren, maar zijn kopbal werd knap gered door keeper Yanick van Osch.

De thuisploeg kreeg meer kansen. In het bijzonder Teun Bijleveld was bijzonder dicht bij een doelpunt. Zijn inzet werd echter met een uiterste krachtsinspanning van de doellijn gehaald. Tijdens een spaarzame uitval van PSV was het wel direct raak. De Belg Matthias Verreth poeierde een voorzet in de touwen. De frustratie was op dat moment duidelijk zichtbaar bij Jong Ajax.

Het zou in de eerste helft bij 0-1 blijven, al was dat niet te wijten aan een gebrek aan kansen. Beide ploegen bestreden elkaar met open vizier. Maar het moet gezegd: in deze periode kreeg PSV de beste kansen. Marcel Ritzmaier had de grootste kans, Darren Sidoel kon zijn streep nog verwerken tot hoekschop.

Zo opwindend als de eerste helft werd afgesloten, zo nietszeggend was het eerste deel van de tweede helft. Spaarzame aanvallen werden voorspelbaar uitgevoerd, waardoor de PSV-defensie makkelijk op de been bleef.

Een kwartier voor tijd werd de voorsprong van de Eindhovenaren verdubbeld. Lennerd Daneels (ook een Belg) ontsnapte aan buitenspel en zette zijn ploeg op 0-2. Even daarvoor had de Brabantse ploeg overigens een doelpunt afgekeurd zien worden. In het resterende deel van de wedstrijd was Ajax genoodzaakt om risico’s te nemen. Hetgeen de thuisploeg niets opleverde, maar PSV wel de ruimte gaf om er nog 0-3 van te maken.

Zoals gezegd: NEC verloor dus ook. Maar door het vele puntverlies van beide kampioenskandidaten is Fortuna Sittard de lachende derde. De ploeg is de nieuwe koploper van de Jupiler League, de voorsprong op Jong Ajax en NEC bedraagt 1 punt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >