Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Johan Cruijffplein, Cruijff Tower... Waar blijft JC Arena?

Eh, krijgt Amsterdam na een Johan Cruijffplein nu ook een Cruijff Tower...? Ontwikkelaar Provast vindt het in ieder geval een enorm goed idee en wil het ter goedkeuring aan de familie van Cruijff voorleggen.

15 maart 2018 - 14:45
UsershyraDesktopajax_dataimages230b36985082c2b474f56225543d286b_normal
Dit plaatje illustreert de naamswijziging van de Arena... © De Brouwer

Eerder besloot de gemeente Amsterdam al om het Stadionplein te hernoemen tot Johan Cruijffplein. Nu zijn er kennelijk dus ook plannen om de in aanbouw zijnde Amstel Tower om te dopen tot Cruijff Tower.

Het is allemaal toch een beetje gek. Straks is van alles en nog wat in Amsterdam al vernoemd naar Ajax’ illustere nummer 14, terwijl Ajax, de gemeente Amsterdam en de stadiondirectie er maar niet uit lijken te komen met elkaar als het gaat om de naamswijziging van het Ajaxstadion.

De naamswijziging van de Amstel Tower is overigens ook nog verre van rond. Het is nog slechts een plan, zo weet AT5. Bouwpartij Provast ziet het graag gebeuren, maar moet de familie van Cruijff nog wel om toestemming vragen. Je kunt je sowieso afvragen of ze dat niet eerst hadden moeten doen...

Niek Roet van Provast geeft tekst en uitleg tegenover de stadsomroep over de gedachtegang van de ontwikkelaar: “Omdenken, dachten wij. Sport verbroedert! Daarom is bij ons het idee geboren om de Amstel Tower om te dopen tot Cruijff Tower.”

“Het zou wat zijn,” vervolgt Roet, “Cruijff naast de verlosser ook de verbinder,” waarmee hij doelt op het sportieve verleden van Cruijff bij zowel Ajax als Feyenoord. Eerder deze week hing er nog een Feyenoordvlag bovenin de enorme toren, die in aanbouw is naast het Amstelstation.

Nou ja, het wordt ongetwijfeld allemaal vervolgd, hoewel we in een volgend nieuwsbericht liever bekendmaken dat de naamswijziging van de Johan Cruijff Arena rond is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >