Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt vindt 'uitdaging' in onderlinge duels met Kramer

Matthijs de Ligt meldt zich maandag bij het Nederlands elftal. Tegen Sparta droeg de tiener opnieuw de aanvoerdersband en vocht menig luchtduel uit met Michiel Kramer. "Qua stijl niet de meest gepolijste spits."

18 maart 2018 - 19:07
UsershyraDesktopajax_dataimages13dfc6eb117fb93b8591eab5609ec8d5_normal
De Ligt ziet op Spangen zelf ook een wedstrijd met twee gezichten. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Matthijs, er is veel gezegd en geschreven over de aanvoerdersband die sinds vorige week jouw bovenarm siert. Kreeg je de afgelopen week ook buiten de club veel reacties?
“Dat viel mee. De jongens op de club maakten er wat grapjes over, maar daarbuiten was het geen issue. Ik snap de commotie wel. Helemaal als een jonge jongen de band krijgt. Dat is wel even apart.”

Apart?
“Ja, het is een gedurfde keuze van de trainer. Hij had kunnen kiezen voor een meer ervaren, oudere jongen aanvoerder te maken. Dat zou ook logisch zijn geweest, maar hij kiest voor mij. Daarmee wil hij aangeven dat hij tevreden over me is en me de volgende stap wil laten maken.”

Jullie spelen een moeizame eerste helft, maar winnen uiteindelijk eenvoudig met 5-2. Wat was dit voor wedstrijd?
“De eerste helft was van onze kant niet goed. We speelden te geforceerd naar voren en te vaak in een laag tempo. Daardoor werd het een op-en-neer-wedstrijd waarin wij en dan weer Sparta de bal hadden. Gelukkig maakten we na de 1-0 uit een standaardsituatie meteen de gelijkmaker. Dat was goed. Ik dacht eerst dat hij afgekeurd was. Ik zag niemand juichen en het stadion was stil. Apart. Maar goed, dat we uiteindelijk na zo’n eerste helft met 5-2 winnen had ik ook niet verwacht.”

Jij maakte na acht minuten hardhandig kennis met de arm van Michiel Kramer. Daarna vocht ook Max Wöber enkele pittige luchtduels met hem uit. Hoe bereiden jullie je voor op dat soort duels?
“Of het een elleboog was, weet ik niet. Maar het was wel even raak. Dat is zijn spel. Ik kan daar niet veel aan doen. We hadden er wel op getraind. We weten dat hij sterk is in de lucht. Hij kan dan een duel winnen, maar dan is het zaak om de tweede bal te winnen. In de eerste fase van de wedstrijd gebeurde dat te weinig. Daardoor konden zij op onze helft voetballen. In de tweede helft hadden we wind mee en gingen we verder naar de middenlijn staan en werd het voor Kramer moeilijker om de bal door te koppen. Toen kregen we meer controle.”

Zijn dit voor jou in de eredivisie de lastigste spitsen om tegen te spelen?
“Hij is wel een lastpak. Iemand die sleurt en ellebogen geeft. Qua stijl is hij niet de meest gepolijste spits. Dat zie je niet vaak in de eredivisie. Ik denk dat Wout Weghorst ook zo’n type is. Dat zijn spitsen die iets anders brengen. Ik verheug me op elke wedstrijd die ik mag spelen met Ajax, maar dit soort tegenstanders zijn zeker een uitdaging voor me.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >