Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Balende Van de Beek: ‘Dit ligt écht aan onszelf’

Ajax speelde tegen Vitesse zonder de uitstraling en scherpte die je zou verwachten bij de voornaamste titeluitdager. Ook Donny van de Beek kon het verschil niet maken.

04 maart 2018 - 17:03
UsershyraDesktopajax_dataimagesa3a43d14bd6eba46a16b8263e86ee6b5_normal
Van de Beek in de achtervolging bij de sterk spelende Serero. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Donny, wat was het plan van aanpak vandaag?
We zouden er bovenop klappen. Gelijk vol druk, maar dat hebben we absoluut niet gedaan. We waren in de duels ook veel te slap. Zij deden dat wel goed. Je weet dat het op zo’n veld moeilijk wordt om goed te voetballen, maar dan moet je wel de duels winnen. Als je dat niet doet, dan heb je vanzelf een probleem.”

Hoe verklaar je dat het Vitesse wél lukt, en jullie niet?
“Ze waren gewoon elke keer scherper. Buiten dat geven we ook zulke cadeautjes weg als goals en we missen zelf weer veel kansen. Op die manier maken we het onszelf gewoon weer heel lastig. De tweede helft waren we iets meer naar voren gericht, maar ik vond ons de hele wedstrijd niet goed.”

Het is een terugkerende vraag: in hoeverre lag er extra druk op jullie wedstrijd door de zege van PSV op FC Utrecht?
“Dat werkt wel mee in je hoofd, maar wij moeten ons gewoon focussen en zorgen dat we goed voetballen. Ook al wint PSV of niet. Dat hebben we vandaag helemaal niet gedaan en moeten we onszelf kwalijk nemen.”

Vitesse heeft toch ook gewoon een goede ploeg? Daar kun je punten tegen verspelen.
“Natuurlijk, maar als je ziet hoe we de goals weggeven. Dit ligt gewoon echt aan onszelf. Wij hebben de betere spelers. Ze hebben een goed team maar als ze elk duel winnen, ligt dat echt aan onszelf.”

Op het oog leken de spelers van Vitesse vanaf de tribune ook wat frisser en fitter. Is er bij jou bijvoorbeeld sprake van enige vermoeidheid sinds jullie intensiever trainen?
“Dat denk ik niet. We zijn nu al een aantal weken zo aan het trainen en die reactie krijg je dan al eerder. Ik in ieder geval wel. Ik ben inmiddels wel aan de manier van trainen gewend. Nogmaals, wij hebben betere spelers maar als zij een stapje extra geven, kunnen ze van ons winnen.”

Waar moesten jullie Vitesse pijn gaan doen op basis van de voorbespreking van Erik ten Hag?
“In ieder geval in het midden. Op een gegeven moment werden de ruimtes heel groot. Het veld was stroef en hobbelig met weinig gras erin. Het was minder erg dan in Utrecht en ik wil het ook zeker niet als excuus gebruiken, maar dat was matig en daardoor kon je lastig voetballen. Tussen de linies was veel te behalen. Daar lag ruimte om te voetballen. Maar daar deden we ook veel te weinig mee.”

Het wordt steeds meer een seizoen om maar snel te vergeten, vind je ook niet?
“Als het zo doorgaat wel, ja. Ik snap wat je bedoelt, maar ik zal nooit opgeven. Het zal lastig worden om de titel te halen, maar ik zal tot de laatste wedstrijd alles geven. Iedereen, denk ik. Dat is het enige wat we kunnen doen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >