Ajax Vrouwen winnen eerste play-offduel eenvoudig

De dames van Ajax sloten de reguliere competitie af met een tweede plek. Maar titelprolongatie is nog altijd haalbaar. Bij aanvang van de play-offs worden de punten gehalveerd, waarna de bovenste en onderste vier ploegen onderling een competitie spelen. Ajax won de eerste wedstrijd eenvoudig, thuis tegen PEC.

17 maart 2018 - 13:45
UsershyraDesktopajax_dataimagesa3579b3723a9ccc67fb3fb6fbfbd54b8_normal
© Sjoerd Tullenaar

Binnen tien minuten stond de thuisploeg al voor. Merel van Dongen kopte terug bij een corner, waarna Marjolijn van den Bighelaar met het hoofd de lat rakte. De bal stuiterde terug, zo voor de voeten van de liggende Van den Bighelaar: 1-0. Ook de tweede goal was van bijzondere aard. Van Dongen draaide een corner direct binnen bij de tweede paal.

Nog voor rust gooide Ajax de wedstrijd in het slot. Desiree van Lunteren was het eindstation van een flitsende combinatie over diverse schijven. Met binnenkant voet liet de keeper van PEC kansloos. Inesse Kaagman tekende overigens voor de assist.

Na rust viel er minder te genieten. Ajax nam gast terug en zag de Zwollenaren zelfs een eretreffer maken. De Engelse Abby Holmes mocht ongedekt binnenkoppen. Even leek het weer een wedstrijd te worden, maar verder dan enkele grote kansen kwamen de bezoekers niet. Stefanie van der Gragt vervulde nog een heldenrol door een bal van de doellijn te halen.