Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen spelen gelijk en hijgen in nek van FC Twente

Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond teleurstellend gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen (2-2). De zure smaak van het puntverlies werd weggespoeld met het bericht dat FC Twente verloren had en het verschil tussen beide ploegen derhalve teruggebracht is naar één punt.

31 maart 2018 - 12:41
UsershyraDesktopajax_dataimages9c5f6bbdfd445d9f966bd95001961924_normal
© Sjoerd Tullenaar

Al binnen tien minute kwam Ajax op voorsprong. De geslepen Marjolijn van den Bighelaar tikte een rebound van Desiree van Lunteren binnen. Laatstgenoemde zag haar inzet namelijk op de paal belanden.

Maar de snelle goal was geen teken van totale controle. Ja, Ajax was beter. Maar Heerenveen was verre van kansloos. Trainer Benno Nihom leek het onheil aan te zien komen,  waar hij langs de zijlijn hamerde op concentratie. Het mocht niet baten, vijf minuten voor de rust rondde Heerenveen op prachtige wijze een pijlsnelle counter af. Fenna Kalma, de vrouw in vorm aan Friese zijde, was het eindstation.

Heerenveen draaide de wedstrijd in de tweede helft compleet om. De geboren Fries Tiny Hoekstra zette haar ploeg op 2-1. Hetgeen voor Ajax het startsignaal van een periode van druk zetten betekende.

De ingevallen Linda Bakker beloonde het verzette arbeid door een kwartier voor tijd de tweede gelijkmaker op het bord te zetten. Haar snoeiharde uithaal verdween op prachtige wijze in de kruising.

Het geweldige doelpunt gaf Ajax natuurlijk de drang om de winst nog uit het vuur te slepen. Hoewel Van Lunteren nog dichtbij een derde Ajax-goal was, had ook Heerenveen nog zicht op de winst. Hoekstra miste echter een dot van een kans.

Door de uitkomsten van de tweede play-off speelronde is de achterstand van Ajax op FC Twente nog maar een punt. Er is nog van alles mogelijk, waar de twee ploegen elkaar nog tweemaal ontmoeten.  

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >