Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

25 jaar SV Ajax: Rol als belangenbehartiger nooit uitgespeeld

De Supportersvereniging Ajax bestaat dit seizoen 25 jaar. Een mooi moment op terug te blikken op onze eigen levensloop. Deze keer: de supportersvereniging als belangenbehartiger.

15 maart 2018 - 11:07
UsershyraDesktopajax_dataimagescffc5d926001ca5bd795a71fbe296a55_normal
Deze plaatjes hopen we volgend seizoen vaker te zien © Ajax Images

De Supportersvereniging Ajax is er voor alle Ajacieden en neemt haar taak als belangenbehartiger dan ook uiterst serieus. Wat de waarde van de vorige zin is, laat zich het best zien in onderstaand rijtje met speerpunten.

Kaartverkoop
SV Ajax wil dat wedstrijdkaarten betaalbaar blijven en dat het kaartverkoopsysteem goed werkt. Dat is iets waar de supportersvereniging constant scherp op is. Ajax hanteerde dit seizoen prima prijsstellingen voor zowel de losse kaartverkoop als de seizoenkaartverkoop. Daarnaast is het nieuwe ticketsysteem weliswaar nog altijd in ontwikkeling, maar wordt het steeds gebruiksvriendelijker.

Sfeer in de Arena
Een goede sfeer in het stadion is belangrijk en de wedstrijden tegen Olympique Lyon en Feyenoord waren op dat vlak ultieme wedstrijden. Samen met Ajax, het sfeerteam en andere supportersgroeperingen probeert SV Ajax de sfeer in het stadion te verbeteren. De uitstraling van het stadion draagt daar ook zeker aan bij. De Arena is voorzien van rode stoeltjes en we zien de Ajaxlogo’s terugkeren in de ‘wangen’ van de Arena. Zo krijgt ons stadion steeds meer een Ajaxuitstraling.

SV Ajax zet zich in om uitsupporters bij Feyenoord en ADO Den Haag mogelijk te maken.

Soepele vervoersregelingen naar uitduels
Dit thema staat ook al jaren hoog op het lijstje en dat langdurige proces lijkt zijn vruchten af te gaan werpen. Steeds meer gemeenten bieden een soepelere vervoersregeling aan. Een goed voorbeeld is de wedstrijd tegen FC Groningen vorig seizoen, waarbij een deel van de Ajacieden voor het eerst in lange tijd met de auto mocht doorrijden naar de Euroborg. Hopelijk krijgt dit volgend seizoen een vervolg bij meerdere clubs. Daarnaast zal SV Ajax zich ook voor komend seizoen weer inzetten om uitsupporters bij Feyenoord en ADO Den Haag mogelijk te maken.

Openbare trainingen
Openbare trainingen zijn belangrijk voor de binding van de fans met hun club. Op dit moment zijn alleen de eerste training van het seizoen en de laatste training in aanloop naar De Klassieker openbaar. SV Ajax vindt dat de fans momenteel te weinig momenten hebben om die ene foto of handtekening te bemachtigen. Ajax is op de hoogte van dit standpunt en SV Ajax hoopt dat er volgend seizoen meer rekening wordt gehouden met de wens van de fans, bijvoorbeeld door een openbare training in te plannen tijdens schoolvakanties.

Supporterscollectief Nederland
SV Ajax hecht veel waarde aan een goede samenwerking met supportersverenigingen van de andere clubs. Zij lopen namelijk geregeld tegen dezelfde problemen aan. Door het supporterscollectief verbetert deze samenwerking. SV Ajax heeft ook een afgevaardigde in het bestuur van dit collectief. Op landelijk niveau wordt met diverse stakeholders (bijvoorbeeld de KNVB) gesproken hoe we het voetbal voor de supporters zo aantrekkelijk mogelijk kunnen houden, zonder daarbij de veiligheid uit het oog te verliezen.

Jouw Ajaxmoment
Zonder onze leden is onze vereniging niks waard. Wij willen heel graag dat jullie je mooiste momenten uit 25 jaar Ajax als supporter met ons delen. Dat mag in geschrift, met foto’s, video’s - de keuze is aan jullie. Met die Ajaxherinneringen gaan wij dan aan de slag, om iets moois te maken dat past bij dit mooie jubileumjaar. Bijdrages kunnen het hele seizoen naar redactie@svajax.nl.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >