Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Pubquiz

Op een of andere manier belandde ik maandagavond bij de Ajax Life Pubquiz. Ik haat dat soort gelegenheden. Niet in de laatste plaats omdat ik er enorm slecht in ben, maar ook omdat ik altijd een beetje melig word van mensen die heel serieus doen over nutteloze feitjes. Gelovig ben ik niet, maar ik geloof wel heilig dat er meer is op aarde dan dat.

14 februari 2018 - 09:21
UsershyraDesktopajax_dataimagesf46ccae480d17e22701da347d1f51bff_normal

Toch had ik in een onbezonnen moment toegezegd dat ik met een team mee zou doen. Ach ja, voor een kroeg met werkende tap heb ik verder geen excuus nodig. Het viel mee. Over de onmogelijke vragen nadenken was nog best vermakelijk. Het was mijn teamgenoten al snel duidelijk dat ze weinig aan me hadden. Geen druk dus. Gewoon gezellig. We werden veertiende. Bij een Ajaxquiz het hoogst haalbare, maar da’s logisch.

Nadenken over Ajax is in alle omstandigheden leuk. Dat ik niet van de details ben, is voor mijn teamgenoten vervelend, maar nadenken over voorbije jaren roept ook bij mij weer toffe momenten op.

Wist ik veel wie de laatste topscoorder was, die nog nooit een interlandminuut had gespeeld...

Wist ik veel wie de laatste topscoorder was, die nog nooit een interlandminuut had gespeeld. Dat de quizmaster bij het nakijken vertelde dat het Knopper was, leverde het zoveelste oja!-moment op. Als het puntje van mijn tong mee had mogen doen, waren we vast nog twaalfde geworden.

De vragen zaten goed in elkaar. Van het opsommen van tien buitenlanders met meer dan honderd Ajaxpotjes, die vervolgens naar Engeland gingen. Tot geluidsfragmenten van scorende Ajaxspelers op interlandtoernooien om vervolgens de tegenstander te noteren.

Een team van twee personen won. Met 34 punten meer dan wij. Vast types die moeilijk hebben geslapen vanwege die twee futiliteitjes die op hun puntje van de tong bleven liggen. Ik weet niet of ik zwaar respect heb, of dat ik ze gestoord moet vinden. Beide dan maar.

Er deden overigens veertien teams mee. Die nacht heb ik uitstekend geslapen. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >