Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Ajax houdt het tegen Roda JC net even iets te spannend

Kan Ajax het op een ijzig koude avond in Kerkrade? Ja, Ajax kan het ook op een ijzig koude avond in Kerkrade. Dat is de conclusie van het uitduel met Roda JC. Ajax stapte met een overwinning van 2-4 in de bus en doet wat het moet doen.

08 februari 2018 - 14:59
UsershyraProjectsajax_dataimages_reports685827cfe93f8b9275eb43bded489f28_normal

Het was even schrikken toen Ajax binnen de kortste keren op achterstand kwam, maar zoals zo vaak dit seizoen was een tegentreffer het startsein om goed te gaan voetballen. Als dit startsein na een minuutje of vijf wordt gegeven, kan het een leuke avond worden.

En dat werd het! Ajax combineerde er lekker op los, op de neppe sprieten van Roda en sneed diverse keren door de verdediging. Alleen moet af en toe de kans op een grotere kans beter worden herkend, dan volgt er wellicht meer dan een kwartet doelpunten.

Meer doelpunten zijn altijd goed, minder tegentreffers zijn ook fijn. Ajax gaf twee goals weg. Er was echt sprake van weggeven. Misschien werd de geschorste Matthijs de Ligt toch echt gemist, gelukkig was Klaas Jan Huntelaar in de tweede helft op dreef en bleef de marge in stand.

Zo’n duizend Ajacieden waren in het uitvak getuige van weer een overwinning, al lukt het helaas maar niet om in te lopen richting koppositie. Zou het er nog van komen? We blijven het hopen, maar de klok tikt door.

De foto’s zijn van Pro Shots. De Brouwer was helaas afwezig.

Als je klaar bent met foto’s kijken, stem dan op de Ajacied van de Wedstrijd. Op Hakim Ziyech bijvoorbeeld, als je van mening bent dat hij zijn voeten liet spreken. Stemmen doe je op onze speciale wedstrijdpagina!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >