Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Teruggekeerde Younes wil Ajax helpen aan titel

Amin Younes verscheen maandagavond verrassend aan de aftrap van Jong Ajax – Helmond Sport (2-0). De bijzondere transfersoap rondom de Duitser roept vragen op: wat is er precies gebeurd? Na afloop van het duel liet de doelpuntenmaker daar weinig over los, maar sprak wel kort over zijn toekomst bij Ajax.

06 februari 2018 - 10:52
UsershyraDesktopajax_dataimages05f5f2ee5c412c898861d2d5becd8644_normal
Zien we Younes volgend jaar nog in een Ajaxshirt? © Pro Shots

Op de mislukte overgang naar Napoli wil Younes overigens niet te diep ingaan. In gesprek met De Telegraaf vertelt hij dat de transfer door persoonlijke redenen geen vervolg kreeg. “Er zijn een aantal dingen gebeurd, maar daar wil ik niet over praten.”

Younes belandde halverwege de eerste seizoenshelft op de bank. Het spel van de dribbelaar viel tegen, er waren vage knieklachten en het gemor op de tribunes hielp de aanvaller ook niet. De irritatie bij de Duitser nam zichtbaar toe, terwijl de begeisterung juist afnam. Toch was Younes niet bang dat hij slecht ontvangen zou worden op de Toekomst, in de 64e minuut maakte hij onder luid applaus plaats voor debutant Victor Jensen.

Younes speelt in ieder geval nog tot de zomer in Amsterdam, een optie tot bijtekenen wordt niet uitgesloten. "Ik weet nog niet of ik komende zomer wél naar Napoli ga.” Momenteel is Ajax het allerbelangrijkste, stelt Younes. Hij belooft dan ook alles te geven voor het team. “Ik wil kampioen worden en Ajax helpen, ongeacht of ik op het veld sta, of op de bank zit,” vertelde hij na afloop voor de draaiende camera van Fox Sports.

Dat Younes de club wil helpen werd maandagavond gelijk duidelijk op het veld. Mede dankzij de openingstreffer van de Duitser grepen de beloften de koppositie in de Jupiler League. De goal werd voorbereid via het bekende recept: naar binnen dribbelen en de bal buiten bereik van de keeper, in de verre hoek lepelen.

Het is nog even afwachten wat we tijdens de tweede helft van het seizoen van Younes kunnen verwachten, maar duidelijk is dat hij maandagavond op een ijskoud sportpark De Toekomst goede wil toonde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >