Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil Frenkie hele wedstrijd 'hoog in concentratie'

Frenkie de Jong in de achterste linie is iets waar Erik ten Hag vooralsnog aan vasthoudt. Het kan haast niet anders of Frenkie verschijnt op termijn op het middenveld. Voorlopig is hij echter verdediger. En een verdediger mag geen steekjes laten vallen. Dat gebeurde wel.

09 februari 2018 - 10:35
UsershyraDesktopajax_dataimagese1c6925c4d89c952c8b0c6db4b5f62b2_normal
Frenkie is geen pure verdediger en laat soms een steekje vallen. © Pro Shots

Als er op het middenveld een keertje iets fout gaat, dan is er altijd nog de achtervang van de laatste linie plus een doelman die kan ingrijpen. Helaas was er uit bij Roda JC zelfs voor Andre Onana geen houden meer aan.

De 2-3 van Roda tegen Ajax was een wijze les voor Frenkie, die liever de voetballende oplossing zocht dan een balletje over de lijn schoot. Hij gleed onderuit, klein duwtje of niet, en zo werd het toch weer even spannend. Klaas Jan Huntelaar maakte even later gelukkig 2-4.

“Die lichtzinnigheid moet uit zijn spel, zoals bij de 2-3. Dat moet veel zakelijker,” oordeelt Ten Hag bij Fox Sports over de manier waarop Frenkie verdedigt. “Dit past een beetje in zijn spel, maar nogmaals: hij moet ervan leren.”

Volgens Ten Hag is wegvallende concentratie een belangrijk thema waar Frenkie mee aan de slag moet. “Hij maakt wel vaker concentratiefoutjes, maar moet 95 minuten lang hoog in de concentratie zitten.”

De trainer sprak zijn vertrouwen uit in Rasmus Kristensen, een ander nieuw gezicht in de verdediging van Ajax. De rechtsback speelde wat wisselvallig, maar Ten Hag rondt zijn oordeel naar boven af.

“Kristensen was uitstekend, zeker omdat het zijn eerste wedstrijd was. Hij maakte voor onze speelwijze een aantal keuzes die niet goed waren, maar je zag hem in de wedstrijd groeien. Hij hield goed zijn kant dicht en was aanvallend en opbouwend supersterk.”

Het is wel de vraag of we Kristensen tegen FC Twente direct terugzien, omdat Matthijs de Ligt na zijn schorsing weer beschikbaar is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >